Csúcsközelben a magyar floorballosnők

2009.12.11. 15:30
A magyar női floorball-válogatott a B csoportos világbajnokság döntőjébe jutott, ezzel a sportág legnagyobb magyar sikerét érte el. A döntőben Ausztráliát kellene verni a legjobbakhoz jutásért, a meccs az interneten élőben is követhető lesz péntek este.

Története legnagyobb sikerét érheti el december 11-én, péntek este a magyar floorballsport, a magyar női válogatott a B csoportos világbajnokság döntőjébe jutott, ahol Ausztrália ellen harcolhatja ki a legjobbak közé jutást.

A magyar csapat második lett a D csoportban, miután az utolsó csoportmeccsén 3-1-re kikapott a vb egyik esélyesének tartott Németországtól, majd Szingapúr legyőzésével jutott a döntőbe, amelyet nem a németekkel, hanem az őket meglepetésre legyőző Ausztráliával játszik este 21 órától (az interneten élőben követhető lesz a meccs itt).

Az A csoporttal közösen rendezett tornán a B divízió döntőse valójában a világbajnokság 11. helyezettje lesz, de jövőre a legjobbak között indulhat. A döntőbe jutás óriási siker, és az egyéni pontversenyben is jól állnak a magyarok: Radácsi Brigitta 15 ponttal vezet, 11 góljával jó esélye van a gólkirályi címre is, hiszen csak eggyel van lemaradva az észt Merli Karljuve mögött.(A sportágról bővebben itt olvashat)