Carlos Sainz idén végre Dakart akar nyerni

2009.12.14. 14:16
Január 1-én Argentínában, a Buenos Aires és Colón közötti 317 kilométeres szakasszal rajtol a Dakar 2010-es versenye. A Volkswagen Team a Salzburghoz közeli Flachauban tartott médiatalálkozót, amelyen ott lehetett az Index is.

Volkswagen Race Touareg öt pilótája indul a 2010-es Dakaron, a közel 9000 kilométeres versenyre történő felkészülés az utolsó szakaszában tart. A versenyzők, csapatvezetők és technikusok Flachauban osztották meg tapasztalataikat az újságírókkal.

Dr. Ulrich Hackenberg, a csapat műszaki fejlesztésért felelős igazgatótanácsának tagja nyitotta meg a sajtótájékoztatót: „Az elmúlt hetekben nagyon sokat és keményen dolgozott az egész csapat. A Volkswagen készen áll a Dakarra. Mindent megtettünk, embereket és a gépeket is felkészítettük.”

Carlos Sainz (jobbról a második)
Carlos Sainz (jobbról a második)

Nem sokkal később érkezett Carlos Sainz, a csapat elsőszámú pilótája. A kétszeres ralivilágbajnok 2006 óta a Red Bull-Volkswagené, a WRC-ben 26 vb-futamot nyert 1990 és 2004 között.

Sainz a 2009-es Dakaron, vezető pozícióból, a 12. szakasznál kénytelen volt feladni a versenyt. Így is a VW nyert, a Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz kettős lett az első.

Sainz elsősorban arról beszélt, hogy a tavalyi kudarca után sokkal jobb eredményre számít és bízik abban, a technika ezúttal nem húzza keresztül számításait, nyerni szeretne Dél-Amerikában.

A versenyzőkön kívül számos híresség is a helyszínen volt, így a futballedző Mirko Slomka, a színész Wilson Ochsenknecht, vagy a motorsport-legenda Hans-Joachim Stuck.

P1020480

Az elkövetkező napokban szoros lesz a csapat menetrendje. Útra kel az öt Race Touareg: ötven tonna anyag – beleértve a teherautókat és más járműveket is – már november vége óta tengeren van, december 28-án érkezik Buenos Airesbe. Utána két napig technikai átvétel jön, majd újév napján indul a verseny.

A tájékoztató mellett – amelyen több tucat országból 60 újságíró vett részt – látványos bemutatót is tartottak, bárki kipróbálhatta, milyen egy Touaregben ülni, illetve száguldani a havas, sáros terepen.

A ralis bemutató mellett élmény a Hangar 7: az építészeti műremekben – amely a salzburgi reptér mellett található – korabeli, történelmi repülőgépek mellett versenyautók, motorok egész sora van kiállítva. A repülőgépek állítólag még a mai napig is bármelyik pillanatban bevethetőek.

redbull