Egy góllal verte a horvátokat a futsalcsapat

2009.12.15. 20:59

A januári, Budapesten és Debrecenben rendezendő Európa-bajnokságra készülő válogatott felkészülési meccsen - Sivák 7. percben lőtt góljával - győzte le Gyöngyösön a világranglista-22., a magyar csapatnál egy hellyel jobban álló Horvátországot.

A magyar bajnok MVFC Berettyó sora kezdett, Fekete, Lovas, Angyalos volt a pályán, Kozma Mihály szövetségi kapitány soroktól függetlenül kétpercenként cserélt centert.

Letámadtunk, a 2. perc végén Fekete volt helyzetben, a kapusba lőtt. Az 5. percben két horvát helyzet jött, Pallai Gábor nagyokat védett, összességében a vendégek kezdtek jobban.

A 7. percben jött a magyar gól: Madarász agresszíven (és talán szabálytalanul), hátulról lökéssel szerzett labdát a félpályánál, Sivák Gyurcsányival kényszerítőzött, a visszakapott labdát középről, négy méterről lőtte be, 1-0 ide. Lendületben maradt a csapat, a 10. percben Djukics védett két nagyot, utána gól vagy komolyabb helyzet már nem volt az első félidőben.

A másodikat egyértelműen a horvátok kezdték jobban, Pallai jól védett, bravúrjaira szükség volt. A vendégek - sok hibával - agresszívan letámadtak, szinte csak a magyar térfélen zajlott a játék. A magyar első sor szinte alig volt a pályán (a kisebb húzódással bajlódó, december végén a világválogatottba készülő Lódi egyáltalán nem játszott).

A 34. percben Gyurcsányi és Sivák is helyzetbe került, a hajrában már az első sorok játszottak, jobb lett a meccs, a horvátok lőhettek volna többször is gólt. Az elsőnél sokkal gyengébb második félidő utolsó két percében nagyot védekeztünk, a horvátok meglepetésre nem hozták le a kapust, maradt a futsalban ritka 1-0, győzött a magyar válogatott.

A válogatott nem játszott jól, viszonylag jó védekezésből kevés mozgással, lassú és körülményes labdajáratással kevés támadást indított. Sok volt az eladott labda (a horvátoknál is), visszahúzódva tudatosan teret adtunk a vendégeknek, de sokkal bátrabban kellett volna támadnunk.

A csapat legjobb játékosai (Gyurcsányi, Madarász) keveset voltak pályán, főleg Lódi Tamás szervezőmunkája hiányzott nagyon. Feketének szép cselei voltak, Nagy jól védekezett, de a magyar csapat és a mezőny legjobbja Pallai kapus volt, aki hat-nyolc nagy védést mutatott be.

"Az eredmény a válogatottnál mindig fontos, ezért örülök az egygólos győzelemnek is – mondta Kozma Mihály szövetségi kapitány. – Elsősorban a védekezés erősítésére koncentráltunk, és kapott gól nélkül fejeztük be a meccset. Korántsem elhanyagolható, hogy ha a hátsó alakzat jól működik, csakis az adhat önbizalmat a támadások vezetéséhez. A horvát csapat jó erőkből áll, de mi egységesebbek és mentálisan erősek voltunk. Az Európa-bajnokságon is erre az egységességre alapozhatunk a nagy egyéniségeket felvonultató élcsapatok ellen."

A két csapat szerdán 19 órakor Győrben ismét meccset játszik.