Edzés közben szült a súlyemelő olimpikon

2009.12.16. 14:59
A chilei Elizabeth Poblete éppen most hízik bele a 85 kilós súlycsoportba, alakján nem látszott semmi. Meglepődött, hogy szült, állítólag nem is tudta, hogy gyereket vár.

A súlyemelő edzés közben lett rosszul, orvost hívott, hamarosan fiút hozott a világra. A koraszülött súlya 1 kiló 15 deka, 34 centis, orvosi becslések szerint Eric Jose 6 hónapra született.

A 22 éves chilei olimpikon és gyermeke jelenleg is intenzív osztályon fekszenek. Poblete egyelőre nem nyilatkozik, de annyit elmondott, meglepődött, állítólag nem is tudta, hogy terhes, de nem engedheti meg magának, hogy kórházban maradjon. (Közben a Sao Paulo-i kórház cáfolta, miszerint Pobletét és gyermekét kirakták volna, mivel a súlyemelő nem tudta fizetni az ellátást.)

Poblete az utóbbi hónapokban hízókúrába kezdett, hogy a 75-ből felkerülhessen a +75 kilósok közé, alakjából nem volt feltűnő terhessége, egy héttel a szülés előtt még versenyt is nyert.

Edzőjében sem merült fel, hogy növendéke terhes lenne. „Egy hete még versenyen vettünk részt Chilében, megnyerte – mondta Horacio Reis. – Elizabeth erős, tömör, nemcsak nekem, senkinek sem tűnt fel a terhesség.”

Poblete a pekingi olimpián a 75 kilós súlycsoportban az utolsó, 12. helyen végzett 197 kilóval, 38 kilóval maradt le a 11. örmény Hripszime Kurszudjan mögött.