Visszatér a doppingért eltiltott Gyurkovics

2009.12.19. 10:50
Az athéni olimpiai ezüstérmétől doppingvétség miatt megfosztott súlyemelő, Gyurkovics Ferenc a magyar csapatbajnokságban tér vissza a Szeged-Kecskemét közös csapat tagjaként.

Gyurkovics Ferenc, a 2004-es athéni olimpia magyar doppingbotránya nyomán ezüstérmétől megfosztott és eltiltott súlyemelő újrakezdi a versenyzést vasárnap: a Szeged és a Kecskemét közös együttesében elindul a csapatbajnokság döntőjében.

"Nagyon várom már, mégiscsak fél évtized után lépek először a pódiumra hivatalos versenyen - mondta el az MTI-nek szombaton a harmincéves sportoló, aki amúgy a kecskeméti csb-fináléban nem induló Pécsi SE-ben emel. - Mostani formám alapján bizakodó vagyok, a munka mellett is keményen edzettem, el akarom érni a nemzetközi mesteri szintet jelentő 387 kilót."

Gyurkovics arról is beszélt, hogy mivel a csb-n nem súlycsoportok vannak, így nem kell fogynia, amúgy versenysúlyánál 5 kilóval nehezebb, jelenleg 110 kg.

A kérdésre, hogy milyen a fogadtatása visszatérésének, így válaszolt: "Nagyon jó, teljesen pozitív a reakció. A versenyzőkkel mindig is jó viszonyt ápoltam, és az új elnöknek köszönhetően a szövetséggel ugyancsak jó a kapcsolatom"

Gyurkovics részleteiben teljesen máig nem tisztázott doppingügye és kizárása előtt Athénban a 105 kilós kategóriában 420 kilogrammos összteljesítménnyel végzett a második helyen.