Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Már az Indianapolis sem veretlen az NFL-ben

2009.12.28. 10:14 Módosítva: 2009.12.28. 10:18

Nincs már veretlen csapat a profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután vasárnap az Indianapolis Colts hazai pályán kikapott a New York Jetstől. Az utolsó előtti fordulót megelőzően 14/0-ás mérleggel álló Coltsban az alapemberek, így többek között az irányító Peyton Manning, csak két és fél negyedet töltöttek a pályán, majd az oldalvonalról figyelték, hogy cseréik miként adják el az addig megszerzett 15-10-es előnyüket, s veszítenek 29-15-re.

"A tökéletes szezon sosem szerepelt a céljaink között" - adott magyarázatott a sztárok pihentetésére Jim Caldwell vezetőedző. A Colts hívei ugyanakkor nem értettek egyet a tréner döntésével, és a meccs végén kifütyülték a csapatot, annak ellenére, hogy az együttes számára nem volt különösebb tétje az összecsapásnak, mivel a rájátszás első kiemelését már korábban megszerezte.

A játéknapon közben a Nemzeti főcsoportban (NFC) kialakult a rájátszás mezőnye, miután a Dallas Cowboys a Washington ellen, és a Green Bay Packers a Settle ellen is győzött, a New York Giants a Carolinától pedig kikapott. A New Orleans Saints, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a tavalyi döntős Arizona Cardinals már korábban biztosította helyét a playoffban.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) sokkal bonyolultabb a helyzet. Az már eldőlt, hogy a Colts lesz az első, a San Diego Chargers pedig második kiemelt. A New England Patriots a Jacksonville és a Cincinnati Bengals a Kansas City elleni sikereivel vasárnapi megszerezte a csoportelsőséget. Két hely ugyanakkor még kiadó. Jelenleg a Colts veretlenségét megszakító Jets, illetve az Eagles otthonában elbukott Denver Broncos áll az ötödik és a hatodik, úgynevezett wild card-helyeken, s amennyiben a vasárnapi utolsó fordulóban győznek, készülhetnek a rájátszásra. Ugyanakkor itt még további öt együttesnek (Baltimore Ravens, Houston Texans, Pittsburgh Steelers, Miami Dolphins, Jacksonville Jaguars) van esélye.

Eredmények: Indianapolis Colts–New York Jets 15-29, Atlanta Falcons–Buffalo Bills 31-3, Miami Dolphins–Houston Texans 20-27, New York Giants–Carolina Panthers 9-41, Cleveland Browns–Oakland Raiders 23-9, San Francisco 49ers–Detroit Lions 20-6, Arizona Cardinals–Saint Louis Rams 31-10, Green Bay Packers–Seattle Seahawks 48-10, Philadelphia Eagles–Denver Broncos 30-27, Washington Redskins–Dallas Cowboys 0-17, Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 23-20, Cincinnati Bengals–Kansas City Chiefs 17-10, New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 17-20, New England Patriots–Jacksonville Jaguars 35-7.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek