Orbán Viktor a MOB elnökével konzultálna

2009.12.29. 12:50

Levélben kért konzultációt Schmitt Páltól, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökétől Orbán Viktor, hogy áttekintsék egy leendő sportbarát kormány előtt álló legsürgetőbb feladatokat. A pártelnök leveléről a Fidesz tájékoztatta kedden az MTI-t. Levelében az ellenzéki párt elnöke azt írta Schmitt Pálnak: bizonyára egyetértenek abban, hogy csak az az ország lehet erős, amely biztosítja valamennyi polgára számára az egészséges és sikeres élet lehetőségét.

„A jelenlegi magyar kormány a sportot sújtó brutális megszorításaival a sikeres és egészséges élet lehetőségét veszi el a magyar emberektől, elsősorban a magyar fiataloktól" - írta a pártelnök, aki szerint a sportellenes kormányzás következtében nemcsak kiváló sportolóink sikeres olimpiai felkészülése lehetetlenül el, hanem a megszorítások első számú vesztese az utánpótlás-nevelés, azaz a fiatalok sportja lesz.

Hozzátette: ezzel pedig sok tíz- és százezer gyermek és fiatal sportolási lehetősége kerül veszélybe. „A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség készen áll arra, hogy - amennyiben a választóktól felhatalmazást kap - a sportellenes kormányzást sportbarát kormányzással váltja fel” - szögezte le a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor egyben arra kérte Schmitt Pált, hogy a MOB elnöke biztosítson számára egy olyan konzultációt, ahol számba vehetik "egy leendő sportbarát kormány előtt álló legsürgetőbb feladatokat mind az olimpiai felkészülés, mind pedig az utánpótlás-nevelés fejlesztésének területén".