Overdose-t Németországba viszik

2009.12.31. 11:37
A régóta sérült ló állapota javul, trénere Németországban vállalt munkát, Overdose két hónapig vele edz, de magyar marad.

A veretlen csodaló az év első két hónapját Hoppegartenben tölti, hogy trénere, Ribárszki Sándor és munkalovasa, Budinszki Barbara felügyelete alatt végezhesse a 2010-es szezon komoly alapozását.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a pannoniaoverdose.hu-nak elmondta, lova állapota lassan, de folyamatosan javul, már nyereg alatt sétál (lovas nem ül rá, száron vezetve sétáltatják). Január hetedikén újrapatkolják, másnaptól már lovassal a hátán ügethet.

Mikóczy arra törekedett, hogy lova a megszokott kezekben legyen, amikor az első komolyabb munkákat végzi, ők ismerik a legjobban, és mivel Ribárszki Németországban vállalt munkát, egyelőre ez az egyetlen lehetőség.

Overdose-t negyedikén viszik, januárban és februárban rehabilitációja részeként lesz a hoppegarteni tréningtelepen, annak nincs akadálya, hogy ezt összekössék lassú felkészítésével. Hivatalosan nem kerül Ribárszki tréninglistájára, már csak azért sem, mert ő már megszerezte a német licencet.

"Két hónap áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk azt a megoldást, ami lehetővé teszi, hogy legalább az első versenyéig Sándor segítségét igénybe vehessük. Ha hoppegarteni tartózkodása akadályozná, hogy magyar színekben versenyezzen, akkor mindenképpen visszatér Alagra, hogy magyar tréninglistán szerepeljen" - nyilatkozta Mikóczy.

Nyolcszáz versenyló van Hoppegartenben

Az egyik legészakibb német versenypálya Berlin közelében fekszik, I. Vilmos császár és Bismarck kancellár alapította 1868-ban. Egy időben a Német Derbyt is itt futották, majd az NDK idejében helyt adott a keleti blokk legjelentősebb nemzetközi galoppversenyének, a Szocialista Országok Nagydíjának is. Jelenleg negyven versenyistállónak ad otthont körülbelül 800 versenylóval. Az elmúlt két évben teljesen felújították. A közelmúltban új befektető kezébe került, ezé a társaságé többek közt a Sport-Welt galoppszaklap kiadási joga is, tőkeerős, szakmán belüli cég.