Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2010 biztosan a magyar sport éve lesz

2010.01.01. 14:04 Módosítva: 2010-01-01 14:04:38
Elmondjuk, hogy kerül 2011-ben az Európa Ligába a Felcsút, miért eszik 2010-ben már reggelire velős pacalt Erdei Zsolt, hogy lesz Miroslav Satantból Sátán Mihály, miért csak Videoton-Ferencváros és Ferencváros-Videoton meccseket rendeznek az NB I.-ben, és azt is, hogy lesz majdnem vívó és öttusa szövetségi kapitány Gerendás György.

Jól kezdődik 2010, hiszen a férfi kézilabda-válogatott januárban az Eb-n teljesíti a szövetségi elvárást, ami azért különösen komoly eredmény, mert szűkös anyagi lehetőségei miatt az MKSZ a szombathelyi közlekedésgépészeti szakiskola kollégiumában szállásolja el a csapatot, ahonnan a játékosok kerékpárral közelítik meg a bécsújhelyi csarnokot.

A szövetség vezetői hasonló megfontolásból úgy döntenek, hogy ha már a női válogatottal egy urológust küldtek Kínába, a férfiakkal egy nőgyógyász tartson az ausztriai tornára. Nagy László sérült bal hüvelykujja miatt továbbra sem tudja aláírni a spanyol állampolgársági kérelmét, és mivel jobb kézzel szinte olvashatatlan a kézírása, további türelmet kér.

A kézilabdás klubok is jól szerepelnek 2010-ben, először a sportág történelmében két BL-döntőt is játszunk: a Veszprémből nem vesz ki sokat a Szegeddel szembeni bajnoki döntőn kibontakozó ketrecharc, és megnyeri a négyes BL-döntőt. A győri nőket a lelátóról lézerező Gunnar Prokop sem tudja megállítani, a döntő simaságára jellemző, hogy a Győr mind a 12 büntetőjét elhibázza, mégis 8 góllal veri a Valceát.

D  YT20090516054

A jégkorong-válogatott visszajut a legjobbak közé, miután a Szlovéniába utazó 10 ezer magyar szurkoló legnagyobb örömére megszorítani sem tudják a Divízió II.-es világbajnokságon. A magyar csapat előretörését látva Pálfi Zsigmonddal és Sátán Mihállyal erősödik meg a keret, de mindketten csak a negyedik sorba férnek be, ami komoly megtiszteltetés a két szlovákiai születésű játékosnak.

Gerendás György medence melletti mutatványát látva a vízilabdában új lehetőséget látnak meg a NOB illetékesei, így mégsem veszik le az olimpia programjáról. Az egri szakembert az előzményeken felbuzdulva felkérik az öttusa-válogatott, és a vívók szövetségi kapitányi posztjára is, de Gerendás nemet mond, és Euroligát nyer az Egerrel. A LEN a vízilabdáért tett érdemeiért elnézi, hogy a Pro Recco elleni döntőben a szakember operatőröstül a medencébe hajít egy lecsavarozott kamerát.

Gerendás György
Gerendás György

A magyar futballválogatott nem kerül rossz csoportba az Eb-selejtezőkön, de már a barátságos meccseken feszültséget szül, hogy Koman Vladimirt jobbhátvédként veszi számításba Erwin Koeman. Tavasszal a várakozásoknak megfelelően lefejezik a magyar futball vezetőségét, Vikidál Gyula MLSZ-elnök székfoglaló beszédében kijelenti, Kovács Kokó István szövetségi kapitány és szakmai mentora, dr. Mezey György biztosan kijuttatja a válogatottat az Eb-re.

Az MLSZ új vezetése visszaélésekre bukkan a könyvelésben, Orbán Viktor miniszterelnök kijelenti, hogy a Kisteleki István vezette szövetség nemcsak a bajnokságot manipulálta, de jogosulatlan előnyöket szerzett bizonyos játékos eladásokból is. Az érintett klubokat átmenetileg kizárják, a bajnokság első nyolc fordulójában kizárólag a Ferencváros és a Videoton lép pályára, így októberre eldől, hogy a két csapat közül kerül ki 2010 bajnoka.

Kisteleki István
Kisteleki István

A Felcsút közben fantasztikus menetelésbe kezd a Magyar Kupában, a Taljándörögd, a Rakamaz és a Hajdúnagybajom sem tud a másodosztályt óriási fölénnyel megnyerő csapat útjába állni, amely a döntőben ugyan kikap a Videotontól, de így is elindulhat az Európa Ligában. A csapatot még a télen Lothar Matthäusszal erősítik meg, a német sztár nem a padra, hanem a védelem tengelyébe tér vissza.

Bundaügyben komoly előrelépésnek örülhet az ország sportszerető közönsége: Sepp Blatter példaként állítja a futballvilág elé a teljesen megtisztított magyar NB I.-et. A fogadási csalások elleni harcnak ugyan az összes 30 év fölötti magyar játékos visszavonulása az ára, ezen kívül be kell tiltani az ics-revégződő nevű légiósok igazolását is, de a procedúra végére biztosan kijelenthető, hogy a magyar védők simán csak bénák, nem bundáznak. A vizsgálatot végző munkacsoport élére kinevezett Tóth Norbert mind a 17 korábbi csapatától gratuláló üzeneteket kap.

foc

Az Univerzum vezetői megkérik Erdei Zsoltnét, hogy már reggelire velős pacalt etessen a férjével, mert szeretnék kipróbálni a magyar bokszolót a nehézsúlyban is. A világbajnok eleget tesz a kérésnek, hogy délelőtt Vitalij, délután Vlagyimir Klicsko ellen lépjen szorítóba. A két győzelem után Erdei Zsolt a ringből a becenevét mutatja ki a német sportvállalat vezetőinek, majd mielőtt bejelenti visszavonulását, egy megelőző balt követő megrendítő egyenessel köszön el a promóterétől.

Szávay Ágnes a Babos Tímeától elszenvedett 6-0, 6-1 után kijelenti, mivel idén nem kell sok pontot megvédenie, 2010 az ő éve lesz. Talmácsi Gábor visszautasítja, hogy menedzsere tanácsára egy Simsonnal versenyezzen, és egy óvszerreklám miatt kirobbant vita hevében kiadja Stefano Favaro útját, hogy aztán az esélyekre fittyet hányva második kategóriájában is világbajnoki címet szerezzen.

000T TRDV523015

Becslések szerint mintegy kétmillióan zsúfolódnak a sávolyi pálya lelátóira, amikor Rákay Philip kormányszóvívő Talmácsi mellett köszönti a Párizsban ezúttal pályacsúccsal oktató Overdose-t is, aki az esemény tiszteletére koncertet adó Kovács Ákostól veszi át a pezsgőbe áztatott kockacukrot.

Tóth Ágota gyorskorcsolyázó révén hosszú idő után szerez érmet téli olimpián Magyarország. A Kanadából vonattal, hajóval és autóstoppal hazatérő sportolót a szakszövetség szponzorai segítségével éves szoláriumbérlettel, és egy középfokú norvég nyelvtanfolyamra felhasználható kuponnal jutalmazza.