Phil Taylor két meccsre van 15. vb-címétől

2010.01.02. 15:42
A világelső szettet sem vesztett az elődöntőig, a másik ágról a bombaformában dobó holland van Barneveld lehet döntős.

Csak a vasárnap esti döntőben találkozhat a dartsvilágbajnokság két legnagyobb esélyese, Phil Taylor és Raymond van Barneveld is gond nélkül jutott az elődöntőig.

A világranglistát vezető angol Colin Monkot 3-0-ra, Steve Hine-t és Robert Thorntont 4-0-ra verte. A nyolc között Adrian Lewist 5-0-ra győzte le: a fiatal angol Taylor tanítványa, de esélye sem volt, "The Power" 107 fölötti körátlaggal és tíz 180-al jutott a közé. Lewis remekül játszott, 103 körüli körátlagot hozott, kilencszer dobott maximumot, ezzel szinte bárki mást kivert volna.

Taylor nagy ellenfele is hatalmas formában van, van Barneveld egy szettet adott le eddigi négy összecsapásán (Warren Parry 3-0, Brendan Dolan 4-0, Kevin Painter 4-1, Ronnie Baxter 5-0), pedig sorsolása nehezebb volt, Painter és Baxter is a legjobbak közé tartozik.

A holland ráadásul a Dolan elleni meccsen egy kilencnyilas kiszállót is dobott (ebben a sportban ez a csúcsteljesítmény, leghamarabb a 9. dobásra lehet elérni az 501-et).

A szombati elődöntőben Taylor Mark Websterrel, van Barneveld Simon Whitlockkal mérkőzik. Sem Taylor walesi, sem Barneveld ausztrál ellenfele nem kiemelt, mivel a világranglistán nem szerepelnek az első 32-ben, az esélyek egyértelműen Taylor-van Barneveld döntőt ígérnek.