Jolán
2 °C
4 °C

Túl nagyok a világbajnok gátfutónő mellei

2010.01.04. 13:25 Módosítva: 2010-01-04 13:25:52
Jana Rawlinson szerette évekkel ezelőtt megnagyobbított melleit, de a londoni olimpián mindenre hajlandó hazája, Ausztrália sportsikereiért.

Kicsinyíti melleit Jana Rawlinson ausztrál gátfutó világbajnok, hogy minél jobban szerepelhessen a 2012-es londoni olimpián. Rawlinson 2006 decemberében, fia születése után vállalkozott a műtétre, most kiveteti szilikonbetétjeit.

„Nagyon szerettem megnagyobbított melleimet, de végül is felnőttem eléggé ahhoz, hogy szembe tudjak nézni magammal a tükörben”. Régebben elégedetlen volt alkatával. „Ha tükörbe néztem, izmos karokat, széles vállat és nagy, erős lábakat láttam. Ezek ugyan kellenek a jó futáshoz, de nem éreztetik velem, hogy vonzó nő lennék” - indokolta akkori döntését.

Most azzal érvel, nem akarja hazáját megrövidíteni azzal, hogy nem tesz meg mindent a sportsikerért, a szilikonok eltávolításával természetesen csökken a testsúly és a légellenállás.

Rawlinson Jana Pittmanként született 1982. november 9-én, 2006 márciusában ment hozzá edzőjéhez, Chris Rawlinsonhoz. 2003-ban Párizsban eddigi legjobbjával, 53.22-vel volt világbajnok, 2007-ben Oszakában is nyert.

A 2004-es és a 2008-as olimpia előtt is megsérült. Athénban elindult, de a szám esélyeseként csak ötödik lett. Sokszor sérült, legutóbb a 2009-es vb-t volt kénytelen kihagyni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?