Márciusban kezdődik az öttusa Vk-sorozat

2010.01.04. 13:45

Az öttusázók szövetségi kapitánya valamennyi Európa-, illetve világbajnoki keretbe pályázó jelöltnek három Világkupa-versenyen szeretne indulási lehetőséget biztosítani az idén.

„Az Eb-n, illetve a vb-n a terveim szerint ugyanaz a csapat indulna, már csak azért is, mert a két fő verseny között nincs lehetőség újabb tesztelésre. Mindkét viadalon a lehető legjobb válogatott szerepel majd” - mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós. A sportági Vk-sorozat március elején kezdődik, s június közepéig öt állomásból, illetve a döntőből áll. Utóbbi verseny nem lehet válogató, mivel azon csak korlátozott számban indulhatnak az egyes országok képviselői, az addig elért eredmények alapján. Más kérdés, hogy a kapitány már a negyedik - budapesti - verseny zárultával szeretné nagyjából látni az Eb-, és vb-csapatot, így az ötödikre leginkább csak olyanok utaznának, akiknek még nem volt meg a három lehetőségük, vagy akik segíthetnek a nyitott kérdések megválaszolásában.

Az Európa-bajnokságot július 14. és 20. között Debrecenben, a világbajnokságot pedig szeptember 1-től 7-ig a kínai Csengtuban (Chengdu) rendezik. A válogatott szerdáig Tatán edzőtáborozik a vívókkal. A tervek között szerepel február elején egy hosszabb közös készülés melegebb éghajlaton.

„Barcelona mellé, San Cugatba idén nem megyünk, mert átépítés miatt ott most szűkös a kapacitás. Minket még csak fogadnának, de más országbelieket nem igazán, ellenfelek nélkül pedig nincs értelme odamenni. Keresünk más lehetőséget, az olasz és a görög szövetséggel vettük fel a kapcsolatot, mostanra várjuk a válaszukat” - fogalmazott Pálvölgyi Miklós. A kapitány a női és a férfi keretben is hat-hat fővel számol, válogatási elképzeléseit előbb a szakmai bizottság vitatja meg, majd az elnökség bólinthat rá.

Az idei Vk-sorozat:

március 4-7., Playa del Carme (Mexikó)

március 18-21., Kairó

április 8-11., Medway (Nagy-Britannia)

május 6-9., Budapest

június 3-6., Berlin

június 18-20., Moszkva - döntő