Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márciusban kezdődik az öttusa Vk-sorozat

2010.01.04. 13:45

Az öttusázók szövetségi kapitánya valamennyi Európa-, illetve világbajnoki keretbe pályázó jelöltnek három Világkupa-versenyen szeretne indulási lehetőséget biztosítani az idén.

„Az Eb-n, illetve a vb-n a terveim szerint ugyanaz a csapat indulna, már csak azért is, mert a két fő verseny között nincs lehetőség újabb tesztelésre. Mindkét viadalon a lehető legjobb válogatott szerepel majd” - mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós. A sportági Vk-sorozat március elején kezdődik, s június közepéig öt állomásból, illetve a döntőből áll. Utóbbi verseny nem lehet válogató, mivel azon csak korlátozott számban indulhatnak az egyes országok képviselői, az addig elért eredmények alapján. Más kérdés, hogy a kapitány már a negyedik - budapesti - verseny zárultával szeretné nagyjából látni az Eb-, és vb-csapatot, így az ötödikre leginkább csak olyanok utaznának, akiknek még nem volt meg a három lehetőségük, vagy akik segíthetnek a nyitott kérdések megválaszolásában.

Az Európa-bajnokságot július 14. és 20. között Debrecenben, a világbajnokságot pedig szeptember 1-től 7-ig a kínai Csengtuban (Chengdu) rendezik. A válogatott szerdáig Tatán edzőtáborozik a vívókkal. A tervek között szerepel február elején egy hosszabb közös készülés melegebb éghajlaton.

„Barcelona mellé, San Cugatba idén nem megyünk, mert átépítés miatt ott most szűkös a kapacitás. Minket még csak fogadnának, de más országbelieket nem igazán, ellenfelek nélkül pedig nincs értelme odamenni. Keresünk más lehetőséget, az olasz és a görög szövetséggel vettük fel a kapcsolatot, mostanra várjuk a válaszukat” - fogalmazott Pálvölgyi Miklós. A kapitány a női és a férfi keretben is hat-hat fővel számol, válogatási elképzeléseit előbb a szakmai bizottság vitatja meg, majd az elnökség bólinthat rá.

Az idei Vk-sorozat:

március 4-7., Playa del Carme (Mexikó)

március 18-21., Kairó

április 8-11., Medway (Nagy-Britannia)

május 6-9., Budapest

június 3-6., Berlin

június 18-20., Moszkva - döntő