Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyeztetnek a vizes vb-k tévéközvetítéséről

2010.01.05. 10:09

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 2013-ig meghosszabbította partneri szerződését - tudatta hírlevelében a svájci székhelyű FINA. Az alapvetően a médiajogok átruházására vonatkozó együttműködés folytatása azt jelenti, hogy az EBU kapta meg Európában a 2011-es és 2013-as normálmedencés világbajnokság, továbbá a 2010-es és 2012-es rövidpályás vb-k közvetítési jogát.

Az MTI-hez eljuttatott lausanne-i közlemény szerint a megállapodás prolongálását nagyban elősegítette a 2009-es római vizes világbajnokság átütő sikere, elsősorban az a tény, hogy az úszók, vízilabdázók, műugrók, műúszók és hosszútávúszók július 17. és augusztus 2. közötti csúcseseményének összesen másfél milliárd tévénézője volt, ami világrekordot jelent. Az európai közszolgálati televíziókat tömörítő EBU-nak 62 tagja van, köztük a Magyar Televízió.