Judit
3 °C
7 °C

Aggódnak a BVSC sportolói

2010.01.08. 16:15

Aggodnak az ellehetetlenülés közelébe jutott, jövőre 100 esztendős BVSC-ért a klub hajdani és jelenlegi sportolói, olimpiai, világ- és Európa-bajnokai, szimpatizánsai. A többek között Gergely Gábor, Gyarmati Andrea, Gyarmati Dezső, Jakab János, Kamuti Jenő, Kemény Dénes, Kovács Iván és Zwickl Dániel által aláírt, és az MTI-nek pénteken elküldött közleményükben jelzik: megdöbbenéssel értesültek az egyesület válságos helyzetéről.

„Aggódva tapasztaljuk, hogy a klub Szőnyi úti ingatlanegyüttesének tulajdonosa, a MÁV a jövőben a korábbiaknál is szigorúbb feltételekkel, lényegesen csekélyebb összeggel járul hozzá a BVSC-Zugló működéséhez, s a szakosztályok a létesítményeket már csak bérleti díj fejében használhatják. Ugyanakkor a kizárólag sportcélokra hasznosítható terület esetleges el- vagy átadásáról folytatott tárgyalások esztendők óta eredménytelenek. Ennek nyomán a mintegy 1500 fiatalnak magas szintű sportolási lehetőséget nyújtó - ily módon az egyetemes magyar sport számára is meghatározó jelentőségű - egyesület az anyagi ellehetetlenülés szélére sodródott” - áll a levélben. Hozzáteszik: kérnek mindenkit, akiknek szavuk lehet az ügyben, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a klub tovább éljen.

A kilátástalan helyzetből egy kivezető út lenne: a MÁV birtokában lévő ingatlan tulajdonjogának megszerzése. Erre vonatkozóan tervek sokasága készült, sőt, a zuglói önkormányzat augusztusban bejelentette, örömmel megvásárolná a Szőnyi úti területet, s befektetőkkel összefogva modern, gazdaságosan üzemeltethető sportközponttá alakítaná át azt. A MÁV-val azonban azóta sem sikerült dűlőre jutni, így a testület nem léphet tovább. A BVSC egyébként az elektromos művek mellett a gázszolgáltatónak is több tízmillió forinttal tartozik, nyomja az APEH-adósság és szinte az összes működési, valamint bérköltség, a MÁV-tól pedig október óta egy forintot sem kapott.