Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pozitív lett egy magyar sportlövő doppingtesztje

2010.01.08. 15:01 Módosítva: 2010-01-08 15:01:21

Pozitív doppingtesztet produkált az egyik magyar sportlövő a november 29-i, légfegyveres országos bajnokságon - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS). A közlemény hangsúlyozza, hogy az első, úgynevezett A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelent doppingvétséget, a versenyző kérheti a B jelű minta analízisét.

Az érintett sportág sportszövetsége a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata, a hatályos magyar jogszabályok, valamint a szövetségi szabályzatok alapján köteles az előzetes felülvizsgálati eljárás, továbbá annak eredményétől függően a doppingeljárás lefolytatására. A MACS az esetről már tájékoztatta a sportolót és a Magyar Sportlövők Szövetséget.

Zakor Andrea, a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) szakfelügyelője az MTI-nek elmondta, hogy egy szabadidős versenyző akadt fenn a vizsgálaton. Az amatőr sportoló betegségére orvos által felírt gyógyszereket szedett, ám nem jelentette be hivatalosan, így követett el doppingvétséget.