Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmarad a kuvaiti férfi párbajtőr Grand Prix

2010.01.12. 14:52

Minden jel arra utal, hogy a hétvégén nem rendezik meg a férfi párbajtőrözők kuvaiti Grand Prix-viadalát; a friss módosítás a nevezett versenyzőik révén érintett szövetségeknek - így a magyarnak - nem kis nehézséget okoz.

Füleky András, a sportág hazai irányító szervezetének (MVSZ) ügyvezető igazgatója kedden, a hétvégi, budapesti női párbajtőr Westend GP sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy bár a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága a nap folyamán elvileg még szavaz erről, a FIE honlapján már az áll, hogy a versenyt törölték. Egy-egy viadalt normális esetben legkésőbb két hónappal a rajt előtt lehet elhalasztani vagy lemondani, most azonban a változtatás mindössze néhány nappal a tervezett kezdetet megelőzően történt.

A magyar csapat repülőjegyeit, szállásfoglalását egy nappal az indulás előtt át kellett íratni, illetve az utazást újra kellett szervezni, mivel az eredeti terv szerint a küldöttség Kuvaitvárosból repült volna tovább Dohába, a következő, katari GP helyszínére. Az ügy hátterében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) múlt heti döntése áll, amellyel felfüggesztette a kuvaiti olimpiai szervezet tagságát, mégpedig arra hivatkozva, hogy az ország kormányának lehetősége van politikai befolyásolásra. A kuvaitiak ugyanis a NOB korábbi felszólítása ellenére sem módosították azt a törvényt, amely alapján az állam beavatkozhat sportszervezetek tisztújításába. Döntését követően a NOB a nemzetközi sportszövetségektől kért együttműködést a szankció végrehajtását illetően.