Leleplezték az Ormai László asztalitenisz-csarnokot

2010.01.12. 16:19

Ünnepélyes keretek között leplezték le kedden a Marczibányi téren a Statisztika asztalitenisz szakosztályának otthonát, amely a sportért is felelős Önkormányzati Minisztérium döntése alapján ezentúl Ormai László nevét viseli.

„Azt hittem, már nem tudnak meglepni, most azonban mégis sikerült" - mondta az ünnepségen Ormai László. - Az elismerés és a megtiszteltetés mellett azonban nagyon fontos, hogy az épület is megújult, és így megfelelő helyszín lesz nemcsak a magyar, de az európai asztaliteniszezők számára is.”

Varga Zoltán önkormányzati miniszter méltatva a 77 éves sportvezető érdemeit kiemelte, hogy miközben irányításával világszerte ismert műhellyé vált a Statisztika, a klub soha nem várt állami támogatásra, mégis mindenki elvégezte a munkáját. Benedek Fülöp a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke hozzátette, hogy a csarnok felújítását, korszerűsítését a nemzetközi szövetség is támogatta, a cél pedig az, hogy a Marczibányi téren alakítsák ki a sportág közép-kelet-európai központját.