Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Ungvári kihagyja a dél-koreai mestertornát

2010.01.12. 10:55 Módosítva: 2010-01-12 10:56:34

Ungvári Miklós sérülése miatt csak öt magyar cselgáncsozó indul a cselgáncs Világkupa csúcseseményének számító Mesterek Tornáján, amelyre hétvégén kerül sor a dél-koreai Szuvonban. A kétszeres Európa-bajnok és vb-harmadik dzsúdós az ausztriai Mittersillben zajló edzőtáborból mondta el a részleteket az MTI-nek kedden: „A tegnap délelőtti edzésen ráestem a vállamra, és alighanem valami megszakadt, mert nehezen tudom mozgatni a karomat. Szerettem volna részt venni a Mastersen, de holnap a bécsi repülőtér helyett sajnos a budapesti sportorvoshoz kell mennem. Nem így képzeltem az évkezdetet.”

Az MTK-Erzsébetváros 66 kg-os sportolójának távollétében öccse, a vb-hetedik, Eb-ötödik, U23-as Eb-ezüstérmes Ungvári Attila (73 kg, Ceglédi VSE) a rangsor 9. helyéről indul majd harcba a 200 ezer dollár összdíjazású tornán, ahová a világranglista első 16 helyezettjét hívták meg. Mivel az előkelőbben jegyzettek közül lemondták a szereplést, a 90 kg-os rangsor 17. helyén álló Madarász Tamás (Debreceni SC-SI) is utazhat Ázsiába.

A nőknél három magyar indul, a 48 kg-ban Európa-bajnoki ezüstérmes Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya) a világranglista 6. helyéről fut neki a szuvoni viadalnak. Az 57 kg-ban világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Karakas Hedvig (Miskolci VSC) a rangsor hatodik helyezettjeként kapott indulási jogot. A 70 kg-ban világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anett (Honvéd-Kipszer) a legmagasabban jegyzett magyar dzsúdósként második a súlycsoportjában. A World Judo Mastersen négy kontinens 42 országa indíthatja legjobbjait. Egyedül Japán tudott valamennyi súlycsoportban részvételi jogot szerezni, de a rendező jogán a Koreai Köztársaság is nevezhet minden kategóriában cselgáncsozót.