Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Maradnak a cáparuhás úszóvilágcsúcsok

2010.01.15. 11:18 Módosítva: 2010-01-15 11:18:55
A nemzetközi úszószövetség ellenszavazat nélkül megtartotta az elmúlt két év rekordjait, az indoklás szerint a csúcsok legális körülmények között, mindenki számára egyenlő feltételek mellett születtek.

A nemzetközi sportági szövetség (FINA) vezető testülete, a Büro pénteki bangkoki ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, érvényben maradnak azok az úszóvilágcsúcsok, amelyeket az elmúlt két évben az úgynevezett szuperdresszekben értek el az úszók. A határozatról a testület magyar tagja, Gyárfás Tamás még a tanácskozás közben számolt be a helyszínről. 

A Büro a FINA-közgyűlés határozata alapján még a tavaly nyári, római világbajnokságon döntött úgy, hogy január elsejétől megtiltja a szuperdresszeket. Az úszósportban többen úgy vélték, hogy az elmúlt két év 240 világcsúcsát el kell törölni, vagy két csúcslistát létrehozni, hiszen a jelenleg érvényes csúcsokat szinte lehetetlen megdönteni a nem az egész testet borító textilruhákban.

A szövetség álláspontja szerint azonban a rekordok legális körülmények között, mindenki számára egyenlő feltételek mellett születtek, azaz a csúcstartókkal szemben lenne inkorrekt, ha eredményeiket eltörölnék.

A FINA megítélése szerint - az úszósport fejlődése töretlen, a lehetőség adott, hogy megdőljenek a rekordok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?