Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Schirilla most Vácnál ugrott a Dunába

2010.01.16. 17:35 Módosítva: 2010-01-16 17:45:26
Ifj. Schirilla György szombaton Vácon folytatta szokásos téli úszósorozatát, helyi evezősök között szelte át a Dunát.

A sportember 14 és fél percet töltött az 1,6 Celsius fokos folyóban.

"Csodálatosan sütött a nap, hatalmas tömeg jött ki a tiszteletemre, úgyhogy remek úszás volt a mai - mondta az MTI-nek Schirilla. - Egy év kihagyás után tértem vissza Vácra, valószínűleg ezért is nézte a kísérletet most ennyi ember. A víz hideg volt, sokáig úsztam, egészen elgémberedtem, mire kiértem a partra."

A civilben többek között jógát oktató sportember a múlt vasárnap Kecskeméten kezdte meg idei sorozatát, mely a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem négy, hanem hat állomásból áll. Legközelebb Dunaföldvárnál (január 30.), majd Bikácson (február 6.), Kaposváron (február 13.) és végül Budapesten (február 21.) tempózik.

Schirilla elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?