Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tragédia egy dél-amerikai nyíltvízi úszóversenyen

2010.01.19. 11:43

Három ember meghalt, ötöt pedig még keresnek az argentin és paraguayi illetékesek a Paraná folyón rendezett nyíltvízi úszóversenyen történt baleset nyomán. A szombati viadalon a rajt közelében többen elmerültek egy hatalmas örvényben, melyet két, a közelben tartózkodó hajó keltett. Hétfőn három holttestre bukkantak a mentőalakulatok a folyó paraguayi oldalán. A hatóságok egy 12, egy 36 és egy 56 éves argentin sportolót azonosítottak. Az öt eltűnt személy legfiatalabbika 15, legidősebbje 59 éves. Valamennyien argentinok.

Egy paraguayi és egy további argentin úszót korábban - sérülésekkel ugyan, de - sikerült kimenteni. A paraguayi Encarnación és az argentin oldalon fekvő Posadas közötti 6,5 km-t általában bő egy óra alatt teszik meg a leggyorsabbak. Ezúttal nem volt jó idő, esett az eső, fújt a szél, de a versenyt el lehetett indítani mintegy hetven résztvevővel. A tragédia szemtanúk szerint percek alatt játszódott le. Az örvényben öt csónak teljesen összetört. A versenyt idén már nyolcvanadik alkalommal rendezték meg.