Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordösszeg jár a maratoni világcsúcsért

2010.01.20. 16:13

Amennyiben a 36 éves Haile Gebrselassiének pénteken Dubajban sikerül megdöntenie saját, maratoni világcsúcsát, futóként a valaha megnyert legnagyobb összeget kasszírozhatja. Az egyesült arab emírségekbeli rendezők ugyanis a 250.000 dolláros első díj mellett egy igen bőkezű, egymillió dolláros prémiummal próbálják motiválni az etióp futót. Gebrselassie a 2008-ban, Berlinben futott 2:03:59 órás idejével a világon először került a 2:04 órás lélektani határ alá a klasszikus, 42,195 kilométeres távon.

„Lelkiismeretesen felkészültem, de egyelőre még nem beszélhetek világcsúcsról. Elvégre 42 km-ről van szó, ilyen távolság alatt pedig bármi megtörténhet - mondta szerdán Gebrselassie. - Ettől függetlenül egyértelműen az a célom, hogy tovább javítsam a rekordomat. Tudom, ha minden összejön, képes lehetek egy 2:03:30-as csúcsra is.”