Hegedűs: Meggondolatlanság, hogy a riválisomat támogatják

2010.01.21. 19:23 Módosítva: 2010.01.21. 19:27

"A Magyar Birkózó Szövetség elnökválasztását nem versenynek tekintem, a birkózás az életem, az elnöki poszt igazi hitvallás" - mondta a szövetséget 18 éve irányító Hegedűs Csaba csütörtöki sajtóbeszélgetésén.

A magyar sport 100. olimpiai bajnoka kihívójának, Ritter Árpádnak a programját nem kívánta kommentálni. Ugyanakkor a sportág jeles alakjainak, többek között Polyák Imrének és Varga Jánosnak azon lépését, mellyel Ritter mellé álltak meggondolatlanságnak nevezte, mert azzal megbontják a közösséget, melynek össze kell fognia, különösen a jelenlegi nehéz helyzetben.

"Engem nem kell, hogy mindenki szeressen, úgy érzem, eleget tettem, teszek és fogok is tenni ezért a gyönyörű sportágért" - mondta az elnök.

Hegedűs elmondta, ő akkor vette át a sportág irányítását, amikor új időszámítás kezdődött, az állam elengedte a sport kezét, ugyanakkor a Szovjetunió felbomlásával megsokszorozódott a komoly riválisok száma a volt tagországok miatt, ráadásul több exszovjet birkózó más országba költözött, Svédországtól Izraelig. A nehézségek ellenére azonban egyáltalán nem látja úgy, hogy eredménytelen lett volna a sportág.

A Magyar Birkózó Szövetség szombaton 11 órától tartja tisztújító közgyűlését.