Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szombaton választ elnököt a birkózószövetség

2010.01.22. 16:46

Szombaton tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), melynek elnöki posztjáért Hegedűs Csaba eddigi első ember mellett Ritter Árpád is megméreti magát.

A versenyzőként kétszeres Európa-bajnok Rittert a Magyar Birkózóliga jelöli az elnöki székbe, a sportág olyan élő legendának számító alakjai is támogatják, mint Polyák Imre, Varga János, Növényi Norbert vagy Komáromi Tibor.

Programjában több változást is sürget. A finanszírozás területén többek között a szakosztályok, műhelyek számára három szintű támogatási rendszert vezetne be, a versenyzőknek pedig életpálya-programot, de a legjobb sportolók támogatásának elveit is szabályozná. A szakmai kérdések között említi a versenyrendszer megreformálását, hosszú távú utánpótlásfejlesztési stratégia megalkotását. A válogatást előre lefektetett elvek szerint bonyolítaná le, a szakágvezetői posztokat pedig megpályáztatná, s a csapatbajnoki rendszert is megreformálná.

A szövetséget 1992 óta vezető Hegedűs Csaba, a magyar sport 100. olimpiai bajnoka a versenyrendszer reformját szintén szükségesnek tartja, a csapatbajnokságot ő is kiemelt ügynek véli. Szerinte a csb-t üzleti vállalkozásként kell a jövőben kezelni, melyben a versenyzőknek eredményességalapú anyagi érdekeltségük lenne. Az ehhez szükséges alaptőkét a szövetség segítene előteremteni. Hegedűs a jövőben is szeretne világversenyeket Magyarországra hozni.

Az utánpótlást szintén kiemelt ügynek véli, s már egészen az óvodáskorúak alapképzésére dolgozna ki módszertant. A gazdálkodással kapcsolatban továbbra is azt tartja a legfontosabbnak, hogy a nemzetközi eredményesség feltételeit megteremtse a szövetség, a válogatott keretek megfelelően készülhessenek fel.