Parsnak még mindig heteket kell várnia

2010.01.25. 15:29

Hétfőn megkezdődött a pekingi olimpián pozitív doppingmintát adott két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon meghallgatása a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), amely várhatóan csak hetek múlva dönt arról, hogy visszakaphatják-e ötkarikás érmeiket, vagy Pars Krisztián átveheti az ezüstöt.

A Pekingben második Gyevjatovszkijt és harmadik Tyihont 2008 decemberében fosztotta meg érmeitől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, s a döntés nyomán a második helyen Pars, a harmadikon pedig a japán Murofusi Kodzsi végzett.

A magukat továbbra is ártatlannak valló fehérorosz dobók tavaly januárban nyújtották be fellebbezésüket a CAS-hoz, mely korábban egyszer már elutasította kérelmüket. A bíróság akkor tavaly augusztus 26-ra ígért végleges döntést az ügyben, majd december elejére halasztotta Tyihonék meghallgatását, amit novemberben erre a hétre, január 25-27-re módosított. A több mint egy éve született NOB-döntés ellenére a fehérorosz olimpiai bizottság továbbra sem juttatta vissza az érmeket a NOB-hoz.