Karakas és Deák Bárdos lett Borsod legjobbja

2010.01.26. 15:19 Módosítva: 2010.01.26. 15:19

Karakas Hedvig és Deák Bárdos Mihály érdemelte ki az Év sportolója 2009 címet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Miskolci VSC cselgáncsozója és a Diósgyőri BC birkózója mellett a csapatok között a Speedway Miskolc salakmotorosai, míg az edzőknél Rosta István, az élvonalbeli Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapatának trénere bizonyult a legjobbnak, és vehette át az elismerést a keddi díjátadón, Miskolcon, a Művészetek Házában.

A megyében dolgozó, sporttal foglalkozó újságírók szavazását hetedik alkalommal szervezte meg a megyei napilap, az Észak-Magyarország kiadója. Karakas Hedvig (57 kg) győzött a junior világ- és Európa-bajnokságon, valamint a felnőtteknél a rotterdami vb-n és a Tbilisziben rendezett Eb-n is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Deák Bárdos tavaly év elején tért vissza nevelőegyesületéhez, melynek színeiben a vilniusi Európa-bajnokságon, kötöttfogásban, 120 kilogrammban bronzérmet szerzett.

Az ünnepségen részt vett Sebestyén Júlia (Tiszaújvárosi SC), aki hatodik helyen végzett a múlt heti műkorcsolya Európa-bajnokságon, s Karakas mögött a második lett a szavazáson tavalyi teljesítménye alapján. Sebestyén az egyetlen olyan sportoló, aki képviseli majd BAZ megyét a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián.