Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Duna TV adhatja az úszó Eb-t

2010.01.27. 12:50

Elképzelhető, hogy a Duna Televízió közvetíti az MTV helyett az augusztus 4. és 15. között Magyarországon megrendezendő úszó Európa-bajnokságot.

Erről Riskó Géza sportfőszerkesztő beszélt szerdán az MTI megkeresésére azután, hogy a kisebbik közszolgálati tévé december közepén e szándékát már sajtóközleményben tudatta. Továbbra is bizonytalan az Eb-közvetítés, a Magyar Televízió visszavonta garanciáját, ami pedig a kontinensviadal megrendezésének egyik alapfeltétele volt. Így pedig elvehetik a sugárzási jogot az MTV-től.

„A hazai triatlon-vb-t biztosan nem közvetítjük, mert rengeteg technikai problémával járna, s a felelősséget nem tudjuk vállalni. Az úszó Eb ügyében végleges döntés még nincs, ám az öt kontinensen fogható Duna TV-t, a nemzet televízióját továbbra is érdekli Magyarország idei legnagyobb sporteseménye. Még semmi sem dőlt el.” - mondta Riskó Géza.

Hozzátette, hogy a június-júliusi, dél-afrikai labdarúgó-vb-ről sem mondtak le. „Nem adtuk fel, egy tudósítónk mindenképpen a helyszínen lesz, s úgy gondolom, láthatók lesznek világbajnoki mérkőzések a Duna Televízióban" - jelentette ki.

A magyar futball élvonal február 20-i bajnoki rajtja megint képernyőn lesz: az első fordulóban a bajnoki címvédő Debrecen és a Diósgyőr mérkőzését közvetítik, a másodikban lesz látható a Diósgyőr-Fehérvár, a harmadikban pedig a Ferencváros-Nyíregyháza összecsapás.

„Schumacher visszatérésével a pilótáknak az augusztus 1-i Magyar Nagydíj előtt, vélhetően a Puskás Stadionban rendezendő gálameccse is nagy valószínűséggel visszatér a Duna TV képernyőjére” - fogalmazott Riskó Géza.