Jolán
2 °C
4 °C

–25-ben soha nem tesztelnénk F1-autót

2010.01.28. 09:03 Módosítva: 2010-01-28 09:03:26
Élvezte a ralitesztet Kimi Raikkönen, jelenleg legfontosabb feladata, hogy útleírásból - itinerből - is megtanuljon vezetni.

”Ez két teljesen más sportág, itt például –25 fok van, sosem tesztelnénk ilyen időben F1-autót" - mesélte Kimi Raikkönen első igazi ralitesztjén, Finnországban.

A 2007-es Forma-1-bajnok idén vált, a hét végén ismerkedett új autójával és a havas pályákkal, mert péntektől már a Lappföld-ralin versenyez, míg a világbajnokság két hét múlva kezdődik.

Rövid idő alatt kell sokat tanulnia: "Itt minden más, még a pálya is változik, több hó, kevesebb hó van rajta. Valószínűleg pályafutásom legnagyobb kihívása ez, de nagyon izgalmas”.

Navigátora a rutinos Kaj Lindström, aki Tommi Makinen mellett nyert már futamot.

”Jelenleg a legfontosabb, hogy megtanítsuk itinerből vezetni, hogy megbízzon benne, ezzel még gyorsabbá tehetjük” - mondta a társpilóta.

Havon kezdik a szezont, de később murvás és aszfaltos ralik is jönnek, így a finnek újra és újra bizonyítania kell.

”Minden talajon van már egy kis tapasztalatom, persze havon a legtöbb. Mindegyiket kedvelem, de elméletileg az aszfalt áll hozzám a legközelebb. Hozzá kell szoknom a többihez is, mert még futamokon belül is lehetnek különböző körülmények” - magyarázta Raikkönen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?