Huba
17 °C
33 °C

–25-ben soha nem tesztelnénk F1-autót

2010.01.28. 09:03 Módosítva: 2010-01-28 09:03:26
Élvezte a ralitesztet Kimi Raikkönen, jelenleg legfontosabb feladata, hogy útleírásból - itinerből - is megtanuljon vezetni.

”Ez két teljesen más sportág, itt például –25 fok van, sosem tesztelnénk ilyen időben F1-autót" - mesélte Kimi Raikkönen első igazi ralitesztjén, Finnországban.

A 2007-es Forma-1-bajnok idén vált, a hét végén ismerkedett új autójával és a havas pályákkal, mert péntektől már a Lappföld-ralin versenyez, míg a világbajnokság két hét múlva kezdődik.

Rövid idő alatt kell sokat tanulnia: "Itt minden más, még a pálya is változik, több hó, kevesebb hó van rajta. Valószínűleg pályafutásom legnagyobb kihívása ez, de nagyon izgalmas”.

Navigátora a rutinos Kaj Lindström, aki Tommi Makinen mellett nyert már futamot.

”Jelenleg a legfontosabb, hogy megtanítsuk itinerből vezetni, hogy megbízzon benne, ezzel még gyorsabbá tehetjük” - mondta a társpilóta.

Havon kezdik a szezont, de később murvás és aszfaltos ralik is jönnek, így a finnek újra és újra bizonyítania kell.

”Minden talajon van már egy kis tapasztalatom, persze havon a legtöbb. Mindegyiket kedvelem, de elméletileg az aszfalt áll hozzám a legközelebb. Hozzá kell szoknom a többihez is, mert még futamokon belül is lehetnek különböző körülmények” - magyarázta Raikkönen.