Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint tárgyalnak a futball-vb közvetítésről

2010.01.28. 13:26

Az MTV-t felügyelő kuratórium elnöksége pénteki ülésére ismét napirendre tűzte az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítésének esetleges értékesítését, annak ellenére, hogy a múlt héten nem szavazták meg az erre vonatkozó javaslatot. Az MTV ügyvezető alelnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy a menedzsment már nem készített új előterjesztést az ügyben.

Medveczky Balázs ügyvezető alelnök elárulta, hogy a kuratóriumi döntés után előbb telefonon beszélt az EBU vezetőivel, majd levélben fordult hozzájuk, hogy adjanak fizetési haladékot az MTV számára, és hagyják meg a közvetítési jogot a köztelevíziónál. Kitért arra is, hogy Rudi Zoltán, az EBU Executive Board tagjaként szerdán részt vett a szervezet genfi ülésén, ahol úgy informálták, hogy az EBU szándékai szerint az MTV-nél maradhatnak a közvetítési jogok. Az ügyvezető alelnök közlése szerint, ha hivatalosan is további fizetési haladékot kapnak, akkor a csatorna képes lesz a világbajnokság közvetítésére.

Annak kapcsán, hogy a kuratórium pénteken újra napirendre tűzte az értékesítést, megjegyezte, a testület múlt heti határozata alapján legfeljebb arról lehetne dönteni, hogy a menedzsment kiírhat-e egy újabb árverést.