Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megint tárgyalnak a futball-vb közvetítésről

2010.01.28. 13:26

Az MTV-t felügyelő kuratórium elnöksége pénteki ülésére ismét napirendre tűzte az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítésének esetleges értékesítését, annak ellenére, hogy a múlt héten nem szavazták meg az erre vonatkozó javaslatot. Az MTV ügyvezető alelnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy a menedzsment már nem készített új előterjesztést az ügyben.

Medveczky Balázs ügyvezető alelnök elárulta, hogy a kuratóriumi döntés után előbb telefonon beszélt az EBU vezetőivel, majd levélben fordult hozzájuk, hogy adjanak fizetési haladékot az MTV számára, és hagyják meg a közvetítési jogot a köztelevíziónál. Kitért arra is, hogy Rudi Zoltán, az EBU Executive Board tagjaként szerdán részt vett a szervezet genfi ülésén, ahol úgy informálták, hogy az EBU szándékai szerint az MTV-nél maradhatnak a közvetítési jogok. Az ügyvezető alelnök közlése szerint, ha hivatalosan is további fizetési haladékot kapnak, akkor a csatorna képes lesz a világbajnokság közvetítésére.

Annak kapcsán, hogy a kuratórium pénteken újra napirendre tűzte az értékesítést, megjegyezte, a testület múlt heti határozata alapján legfeljebb arról lehetne dönteni, hogy a menedzsment kiírhat-e egy újabb árverést.