Ne okozzon stresszt, álmatlanságot

2010.01.28. 17:09

A legfontosabbal kezdjük: a függőség gyorsan kialakulhat. Még kis motiváció esetén is, hiszen a könnyű pénzszerzési lehetőség megtévesztő, egyben roppant csábító.

Tény: a fogadóirodák ebből élnek. Kevesen élnek viszont a sportfogadásból. A játékosok körülbelül két százaléka, bár ezt igen nehéz visszaigazolni.

Mindenki ismer olyat, aki ebből él, de azt senki sem hirdeti fennhangon, mennyit veszít az érzékelhető győzelemig. Összességében azért a bank él a legjobban, nem véletlenül kerültek ki a mezekre eurómilliókért.

Ha viszont nem lennének ezek a netes cégek, akkor a feketepiacon virágozna az illegális fogadás, annál ezért ez egy lényegesen szerencsésebb, megkockáztatom: humánusabb forma.

Vannak alapszabályok, amelyeket higgadtan, türelmesen be kell tartani. Úgy is mint: csak annyit kockáztassunk, amennyi belefér a családi büdzsébe, utána pedig érdemes csak a nyereményt kockáztatni, akkor nagy baj nem lehet.

A játék, a kockáztatás öröme legyen a legfontosabb, de ne féljünk a kudarctól. A presztízs ne vezéreljen, mert rossz tanácsadó. Ha már stresszt okoz, ha már nem tud aludni a játékos, mert állandóan a tippeken töri a fejét, nem érdemes folytatni. Ne akarjunk gyors meggazdagodást, mert ritkán szokott összejönni. Ne akarjunk mindennap fogadni, csak mert muszáj. Érdemes kivárni. Ha nem tettünk valamire, de bejött, inkább óvatosan gondolkodjunk, minthogy gyorsan tegyünk, mert ha elmegy, dupla lehet a veszteség.