Az NSSZ az új irányvonalat követné idén

2010.02.01. 15:35

A 75 sportágat képviselő Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) a 2009-ben kidolgozott új irányvonalat szeretné követni idén, s ezzel növelné befolyását, erősítené integráló szerepét a magyar sportban - mondta Gémesi György, az NSSZ elnöke. A sportvezető kiemelte a stratégia három fontos elemét: a Testnevelési Egyetemmel közösen bizonyos nem olimpiai sportágak edzőképzésének továbbfejlesztését, a gazdasági kapcsolatrendszer bővítését, s a szövetségek, a sportágakért dolgozók munkájának könnyítését. Az új támogatók megnyerésének érdekében indította el a szervezet a sportgazdasági VIP-fórumsorozatot, a szövetségekkel kapcsolatban pedig többek között a közös pályázatfigyelés lehetőségét emelte ki.

„Az NSSZ arra törekszik, hogy növelje befolyását és lobbierejét, ennek érdekében racionalizálja működését, hatékonyabbá teszi kommunikációját, megerősíti arculatát” – mondta Gémesi György az NSSZ sajtószolgálatának.

Az összefogás szükségességét is hangsúlyozta az NSSZ első embere. Jelezte, hogy jó a kapcsolat a Magyar Olimpiai Bizottsággal, de több más együttműködési megállapodást kötöttek már eddig is, és további egyezségek várhatók a Sportegyesületek Országos Szövetségével, illetve a Szabadidősport Szövetséggel is. Gémesi jelentős változásokat vár a magyar sportéletben 2010-től: „A megoldást nem abban látjuk, hogy az új kormány majd egy hatalmas pénzes táskával érkezik. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke azonban nemrég kijelentette: a sport stratégiai ágazat lesz, erre pedig a gazdasági élet szereplői is odafigyelnek, mert számukra is hozadékai lehetnek egy ilyen célnak.”

Az NSSZ fontos feladata lesz még az idén a 2017-es Világjátékok rendezéséért benyújtandó pályázati anyag összeállítása is.