Nemzetközi sztárok a miskolci salakmotorosoknál

2010.02.02. 13:18 Módosítva: 2010.02.02. 13:19

Scott Nicholls, Ales Dryml és Lukas Dryml személyében nemzetközi mércével mérve is klasszis versenyzőkkel erősített a Speedway Miskolc csapata a salakmotoros lengyel liga első osztályú küzdelemsorozatára. A világ legerősebbnek ítélt csapatbajnokságának első osztályába az elmúlt idény végén feljutó borsodiak komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy ütőképes gárdával vágjanak neki a 2010-es szezonnak, ennek megfelelően a magyar élversenyzők, Magosi Norbert, Szatmári László és Tabaka József mellé külföldi sztárokat igazoltak.

A legnagyobb név a listán mindenképpen Scott Nichollsé, aki az angol salakmotorozás kiemelkedő figurája, a legutóbbi évadban még a Grand Prix-sorozatban versenyzett. A brithez hasonlóan óriási segítségére lehet az SM-nek a cseh Dryml-testvérpár, Ales és Lukas. Ők szintén szerepeltek már a GP-ben, ráadásul tavaly éppen a miskolci Speedway Arénában szereztek páros Európa-bajnoki címet. Nicholls mellett még egy angol, James Wright is szerződést kapott, illetve két ausztrál vaspapucsos, Cameron Woodward és Justin Sedgman is. A keretben szintén helyet kapó orosz Szergej Karacsincev idén már begyűjtött egy junior Európa-bajnoki címet - jégmotorozásban.

A Speedway Miskolc kerete: Magosi Norbert, Szatmári László, Kovács Roland, Nagy Róbert, Stefáni Attila, Bencze Zsolt, Tabaka József, Lőrincz Attila, Szilágyi Tamás, Molnár Attila, Scott Nicholls (angol), Ales Dryml (cseh), Lukas Dryml (cseh), Cameron Woodward (ausztrál), James Wright (angol), Stefan Ekberg (svéd), Justin Sedgman (ausztrál), Szergej Karacsincev (orosz), Samo Kukovica (szlovén), Aleksander Conda (szlovén)