Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Szalay Balázs 14 terepralin indul idén

2010.02.09. 13:35 Módosítva: 2010.02.09. 13:35

A tervek szerint az idén 14 hazai és nemzetközi tereprali viadalon áll majd rajthoz Szalay Balázs, aki - kilenc év óta először - kénytelen volt kihagyni a Dakar-ralit.

„Már alig várom a versenyeket, melyeken egyébként még a tavalyi autóval indulunk - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szalay, aki 15. szezonjára készül ebben az esztendőben. - Az idén már elkészül az az autó, melyet másfél éve tervezünk. A külső borítását a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói és oktató tervezték, majd a GM szélcsatornájában alakult ki a végleges formája. Az új Opel Antara EVO motorját a GM Racing építi Detroitban, és várhatóan a nyáron érkezik meg hozzánk.”

Szalay Balázs elmondta, hogy az idén indulnak a magyar bajnokságban, az FIA Közép-Európa Zóna Kupában és a FIA Európa Kupában, s mindenütt a dobogó legfelső fokára szeretnének állni. Az MTI kérdésére az autóversenyző megerősítette, hogy mindenképpen szeretne indulni a 2011-es Dakar-ralin, noha az még nem dőlt el, hogy legközelebb is dél-amerikai utakon bonyolítják-e le a viadalt, vagy a verseny visszatér korábbi színhelyére, Afrikába.