Budakalászon rendezik az evezős ergométeres ob-t

2010.02.12. 11:04

Szombaton rendezi a 20. ergométeres országos bajnokságát a Magyar Evezős Szövetség (MESZ); a verseny helyszíne ezúttal a budakalászi sportcsarnok lesz. A MESZ tájékoztatása szerint a nevezések alapján 32 klub mintegy 500 indulójára számítanak. A nagyrészt 2000 méterre meghirdetett 18 versenyszámon belül - csakúgy, mint tavaly - díjazzák az egyetemi kategória legjobbjait, valamint a fogyatékkal élő, az amatőr, a veterán és az utánpótlás korú versenyzőket is.

A felnőtteknél lesznek nagy hiányzók: a könnyűsúlyú csúcstartó Varga Tamás és Alliquander Anna az ob ideje alatt a bostoni világbajnokságon képviseli majd az országot, a nők normálsúlyú kategóriájában rekorder Szabó Katalin pedig ösztöndíjasként a nemzetközi szövetség sevillai edzőtáborában készül.

A 10 órakor kezdődő program várhatóan 18 óráig tart, a napot a céges csapatverseny zárja, amelyben többek között a MESZ dolgozói is elindulnak, Ficsor László szövetségi kapitánnyal az élen. A helyszínre látogatók nagy kivetítőkön követhetik figyelemmel a várhatóan szoros és izgalmas futamokat