Hajdú nem fogad 3 gólra, Méhes igen

2010.02.16. 12:06

Szuper kedd lesz a Bajnokok Ligájában, a kihagyás után ennél jobb meccsekkel nem is kezdődhetne. Milan-Manchester, Olympique Lyon-Real Madrid. Méhes kontrázza Hajdút.

„Ritkán szoktam fogadni, bár a közértben elég sokan kérdezgetik, mi lesz ennek vagy annak a meccsnek a végeredménye. Futballban nem vagyok sikeres, bandyban viszont mindenkit legyőztem. Utólag bármelyik eredményt meg tudom indokolni két bővített mondatban, a futballban előre bármit is mondani igen nehéz. Mégis úgy érzem, ha valamire is fogadnék, akkor arra: nem lesz két gólnál több” – mondta a tv2 riportere, Hajdú B. István, aki ezúttal is a helyszínről jelentkezik.

„Én pedig mindjárt vitába is szállok, miért ne lehetne három gól?” – kérdezett vissza állandó társa, Méhes Gábor. „Simán el tudom képzelni, hogy 2-1 lesz” – tette hozzá. (Ők ketten augusztustól kommentálják a BL-t, itthon először közvetít két riporter meccset, az eddigi visszajelzésekből érezhető: nem volt rossz ötlet.)

„Egyszerűen gyorsabban futballozik a Manchester, gyorsabban képes átjátszani a középpályát. Félreértés ne legyen: ha kispályán futballoznánk, magam is Ambrosinit és Pirlót választanám, még ha kicsit le is lassultak, de ez egy nagypályás játék. A túloldalon viszont Fletcher és Carrick gyorsabban passzol. Ha viszont meg tudják őket fogni, máris más a helyzet. Nagy szerencséje a Milannak, hogy nincs Giggs, aki iszonyatosat tud lendíteni a csapaton, mert ha lassul is, keveseknek van ilyen eszük a játékhoz.”

Méhes Gábor újra vitába szállt kollégájával. „Amikor három éve, 2007-ben az elődöntőben játszottak egymással, akkor is azt mondták, gyorsabb a Manchester, mégis 3-0-ra a Milan nyert, és simán továbbjutott.”

„Akkor viszont volt Kaká, aki nemcsak világklasszis volt, hanem világklasszis formában is játszott nemcsak május másodiki visszavágón, hanem előtte is” – kontrázott Hajdú.

„Leonardo viszont bevállalósabb edzőnek tűnik, mint Ancelotti volt. Bár lényegesen kisebb a rutinja.” – Méhes, aki a Szedeák kosarasaival rendszeresen játszik, és a hétvégén telibe találta a Barcelona első vereségét, de mivel a Siena megverte a Chievót, odalett a nyeremény.

„Favalli nem játszik, Thiago és Nesta nagyon erős a védelemben, ez egy olyan védőpáros, amelyik kivételes Európában. Igaz, egy kivételes klasszist, Rooney-t kell megfogniuk. A döntőnek azonban Ronaldinhót érzem, mert ő bárkivel is találkozzon a pálya bal oldalán, körülbelül kétszer annyit tud, mint riválisa” – vélekedett Hajdú.

Méhes szerint Ferguson edzői rutinja lényegesen nagyobb, de abban mindketten egyetértettek, egyik szakvezető sem fog igazán nagy kockázatot vállalni. Hacsak nem elég nagy kockázat az, hogy Beckham játszik a jobb oldalon, előtte Pato, középen az egyre izmosabb Huntelaar, míg a bal oldalon a már említett brazil aranylabdás.

Akik hisznek a sorozatokban, azoknak két adalék, a Milan mind a négy alkalommal kiverte a Manchestert, de 2007 decembere óta nem nyert hazai pályán BL-meccset. „Nem tudom megmondani, megszakad-e az utóbbi sorozat, ehhez nem túl kellemes ellenfél a MU” – összegzett Méhes.

„Lyonban a Lyon rendre meg szokta verni a Real Madridot, ez a hagyomány. A különbség viszont az, hogy nincs Juninho, és most nem annyira jó a francia bajnokságban a Lyon, mint korábban, de egy-egy meccsen pazarul tudnak játszani. A Realnál minden egyes poszton van olyan játékos, aki ha nem is a legszebb hagyományoknak megfelelő, de majdnem olyan erősségű. Olyan eredmény lesz, amely a visszavágóra esélyesebbé teszi a Realt” – vállalkozott mélyebb esélylatolgatásra Hajdú.

„Én is bátrabb vagyok, ha erről a meccsről van szó, és azt hiszem, a Barcelona veresége is feldobja a Madridot” – rögzítette Méhes.

Kezdőcsapatok:

Milan: Dida – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Beckham, Pirlo, Ambrosini – Pato, Huntelaar, Ronaldino

MU: van der Sar – Brown, Ferdinand, Evans, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Park - Rooney

Lyon: Lloris – Réveillere, Boumsong, Cris, Cissokho – Kallström, Pjanics, Toulalan – Gouvou, Delgado – López

Real: Casillas – Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa – Granero, Diarra, Xabi Alonso – Ronaldo, Kaká – Higuaín