Kasza nyerte a fedettpályás öttusaversenyt

2010.02.21. 19:02 Módosítva: 2010.02.21. 19:02

Kasza Róbert győzött a budapesti Kalotherm nemzetközi fedettpályás öttusaviadalon, a dobogóra mellette két litván állhatott fel.

Az első tízbe Kaszán kívül négy magyar fért be, a tavaly világbajnok Marosi Ádám negyedik, Demeter Bence ötödik, Dorozsmai Viktor kilencedik, Tibolya Péter tizedik lett. A 2006-ban vb-aranyérmes, a budapesti viadalon többször győztes litván Edvinas Krungolcas ezúttal a 11. helyen fejezte be.

A közvetlen hazai élmezőnyhöz tartozó Németh Róbert az úszást és a lovaglást kihagyta, mert az ősszel műtött karja feldagadt.

„A versenyen jó lehetőség nyílt a tesztelésre a Világkupa-sorozat előtt. Az élcsoportba több magyar befért, mindegyik gazdagabb lett kisebb részsikerekkel” - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A számokat az ilyenkor még korai sötétedés miatt nem a megszokott sorrendben bonyolították le: a lövészettel kombinált futás - mivel erre a számra nem volt fedett létesítmény - ezúttal megelőzte a villanyfényes lovaglást.

Eredmények: 1. Kasza Róbert 5784 pont, 2. Justinas Kinderis (litván) 5764, 3. Tomas Makarovas (litván) 5660. A szombati női versenyben a brit Samantha Murray győzött, a második helyen Kovács Sarolta, a harmadikon pedig Gyenesei Leila végzett.