Már országos rendezvény a Nagy Sportágválasztó

2010.03.02. 12:37

A 2007 szeptemberében útjára indított budapesti Nagy Sportágválasztó az idén országos mozgalommá válik: a két fővárosi sportnap (május 14-15., szeptember 17-18.) mellett 15 vidéki nagyvárosban is megrendezik a bemutatókat. A keddi sajtótájékoztatón Koos-Lukács Tímea főkoordinátor - egy szobakerékpár tekerése közben - emlékeztetett arra: a Merkapt Maraton SE által közel három éve elindított Nagy Sportágválasztó rendezvények célja, hogy egy helyszínen minél több sportággal ismertessék meg a gyerekeket és az érdeklődőket, akik így kiválaszthatják a tehetségüknek megfelelő mozgásformát.

A 2009 szeptemberi, budapesti eseményre két nap alatt közel 18 ezer érdeklődő látogatott el. Az idén már nem a résztvevők létszámának növelése, hanem a szakmaiság kap hangsúlyt. Szeretnék minél magasabb színvonalon, és minél több hasznos információval ellátni az érdeklődőket. Ipacs Endre főszervező elmondta, hogy a budapesti rendezvény sikere miatt szükségessé vált a bővítés, azaz a sportágválasztó országossá tétele. Tavaly ősszel Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó Pakson már rendezett egy sportágválasztót, és ez lendületet adott a szervezőknek az újabb helyszínek bekapcsolásához.

Május 7-én és 8-án Szeged és Békés nyitja a sort, majd szeptemberben Budapesten és Tatabányán zárul az eseménysorozat. Jankovics Marcell grafikusművész tervei alapján elkészült a rendezvény hivatalos logója is, amely az olimpiai ötkarikára emlékeztető virágot formál.