Jól fizetnek a magyar futballgyőzelmek

2010.03.03. 14:01

A huszonegy év alatti magyar futballválogatott a szeptemberi vb után novemberben is legyőzte (2-0) az olaszok hasonló csapatát – pedig az interes Balotelli is ott volt Győrben -, a visszavágót szerdán hattól rendezik Rietiben.

Az olaszok győzelmi kényszerben játszanak az Eb-selejtezőn, ez meg is látszik az oddsokon, hazai siker csak másfeles pénzt ér. Ha viszont döntetlen, már háromszoros kifizetéssel lehet számolni, Komanék győzelme pedig hatszoros pénzt ér.

A csapat nélkülözi az AEK-es Németh Krisztiánt, aki még a novemberi meccsen a gólja után egy rossz talajra érkezéskor sérült meg, de Magyarország így sem esélytelen. Kádár a Newcastle-ből ott lesz a védelem bal oldalán, Varga József és Korcsmár Zsolt pedig a középpályán és a védelemben fogja szűrni az olaszok támadásait.

A csoport állása

Tervezett kezdőcsapat: Gulácsi – Lázár, Debreceni, Korcsmár, Kádár – Gosztonyi, Varga, Elek, Koman – Simon, Lencse

5. Luxemburg 4/8

A csoport állása:
1. Wales 13 pont, 6 mérkőzés

2. Magyarország 9/4
3. Olaszország 7/5
4. Bosznia-Hercegovina 7/5
5. Luxemburg 4/8

A felnőttek Győrben fél nyolctól játsszanak a vb-ről meglepetésre lemaradó, de kőkemény oroszokkal. Az oroszok padján ráadásként utoljára ül Guus Hiddink, előfordulhat, hogy szépen szeretnék búcsúztatni őt Arsavinék.

Az oroszok lényegesen esélyesebbek, ennek ellenére általában 2,1-szeres pénzt ér a győzelmük.

Erwin Koeman magyar kapitány úgy gondolja, nekünk az építkezés a legfontosabb, megeshet, hogy a genti Tőzsér Dánielt kipróbálja a védekező középpályás posztján.

A kapitány most is három csatárral képzeli el a támadásokat, nagy kérdés, ebből látszik-e bármi is a pályán, mert a legutóbbi belgák elleni meccsen csak a vergődés volt nyilvánvaló.

Mivel Dzsudzsák sérülése miatt nincs, a zenites Huszti Szabolcs visszakerülhet a bal oldalra, jobbra Rudolf Gergelyt állítja a tervek szerint a szakember, elöl pedig Torghelle Sándor birkózik az orosz védőkkel. A magyar győzelem több mint háromszoros pénzt jelentene. Utoljára amúgy 1978-ban vertük az oroszokat, az 1986-os mexikói 0-6 viszont sokkal emlékezetesebb.

Közel háromszoros pénzt ér az is, ha egygólos meccs lesz, ami egy ilyen barátságoson könnyen előfordulhat, hiszen ilyenkor azért mindenki vigyáz magára.

Várható kezdőcsapatok:

Király – Bodnár, Juhász, Vanczák, Bodor – Szélesi vagy Dárdai, Tőzsér – Buzsáky – Rudolf, Torghelle, Huszti

Akinfejev – Anyukov, Ignasevics, Berezuckij, Janbajev – Gyenyiszov, Szemak, Zirjanov, Biljaletgyinov - Pavljucsenko, Arsavin