Csonka Zsófia Eb-ezüstöt szerzett a pisztolyosok között

2010.03.12. 16:08 Módosítva: 2010.03.12. 16:12

Csonka Zsófia ezüstérmet nyert a női pisztolyosok között a norvégiai Merakerben zajló légfegyveres Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A pécsi sportoló a fináléban mutatott remeklésének köszönhetően az ötödik helyről ért fel a dobogó második fokára, 485,3 körös összeredményével.

A magyar sportlövőt a 486,6 körrel zárt szerb Bobana Velickovic előzte meg, míg a harmadik helyen az alapversenyt Csonkánál három körrel jobban teljesítő fehérorosz Viktorija Csajka (484,3) végzett.

A kétszeres olimpikon a pisztolyban kiemelkedőnek számító 101,3 körös finálés produkcióval szerzett ezüstérmet, amely már a második volt a mindössze öt felnőttből álló magyar küldöttség számára,  néhány órával korábban ugyanis Sidi Péter férfi puskában végzett a második helyen.

"Kicsit bosszantó volt ez a döntő, mert az első néhány lövés után úgy éreztem, nem sikerült megfelelően beállnom a lőállásba, megtalálnom a táblát, később azonban jöttek a tizesek, ahogy kell - mondta az MTI-nek közvetlenül a finálé után Csonka Zsófia. - Őszintén szólva korábban soha nem figyeltem ilyen szituációkban másokra, most azonban végig képben voltam, az utolsó kör előtt is felnéztem a táblára, tudtam, hogy második vagyok. Utolsóra is jót lőttem, úgyhogy ez most bejött."