Sidi Péter ezüstérmes a légfegyveres Eb-n

2010.03.12. 13:17
A férfi puskások számát az orosz Kruglov 700 körrel nyerte, Sidi 0,9 körrel maradt le mögötte, harmadik a szintén orosz Szokolov.

Sidi Péter a férfi puskások között ezüstérmet szerzett a norvégiai Merakerben zajló légfegyveres Európa-bajnokságon.

A komáromiak 2004-es Eb-győztese 597 körös alaperedmény után 699,1 körrel zárta a versenyt, az orosz Szergej Kruglov 700 körrel nyert. A harmadik a szintén orosz Gyenyisz Szokolov 698,7 körrel

A verseny nem kezdődött jól a tavaly a világ legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidinek, az alapversenyben az első tizes sorozatában két kilencest lőtt, 98 körrel állt.

A hátralévő 50 lövését 499 körrel zárta, ami azt jelentette, hogy holtversenyben három vetélytársával a harmadik helyen került a döntőbe, csak az egyformán 598 körös alapot elért Kruglov és a hazai Ole Magnus Bakken volt előtte. A döntőben aztán Bakken csúnyán ellőtte magát, Sidi viszont jól célzott, és 102,1 körös eredményével Kruglov mögött második lett.

"Örülök az ezüstéremnek, különösen, hogy az előzmények nem voltak éppen a legideálisabbak. Az utazás nem alakult egyszerűen, rengeteget várakoztunk a járatok között, a fegyverekkel is sok volt a hercehurca, Csonka Zsófi pisztolya például csak ma reggel érkezett meg Merakerbe, nem is tudott edzeni vele."

"Norvégiában a semmi közepén vagyunk, pihenésre kiválóan alkalmas ez a hely, azonban Európa-bajnokságot nem lett volna szabad idehozni, nem is igazán értem. A versenyen tizessel kezdtem, aztán jött két kilences, de ez nem zavart, a végeredmény a lényeg. Egyébként nekem volt a legtöbb belső tizesem az alapversenyben" - mondta Sidi.

A szám másik magyarja, Veres Ádám 582 körrel az 53. lett.