Fazekas negyedik az Italian Baján a második nap után

2010.03.20. 18:18

Fazekas Károly volt a leggyorsabb a magyarok közül az Italian Baja elnevezésű olaszországi tereprali viadal második napján. A Baja Kupa idei harmadik futamának szombati versenynapján - Pordenone környékén - egy 65 kilométeres pályát teljesített a mezőny, összesen három alkalommal. A reggel elrajtolt négy magyar egység közül Fazekasék az összetett negyedik helyén zárták a napot, Szalay Balázs pedig közvetlenül mögötte az ötödik lett.

Garamvölgyi Zoltán Nissanjában az első szelektív szakaszon a kuplung tönkrement, így feladni kényszerült a viadalt, Varga Imre eredményéről egyelőre nincs információ.

„Nem volt semmilyen problémánk a nap folyamán. Mivel több hónapja nem volt alkalmam versenyezni, őszintén szólva nem vártam magunkat ilyen előkelő helyre. Természetesen nagyon örülünk, és a hátralévő két szelektíven mindent megteszünk, ami tőlünk telik” - nyilatkozta Fazekas Károly. Vasárnap két 65 kilométeres mért szakasszal zárul a viadal.

Eredmények: 1. Holowczyc, Fortin (lengyel, belga, Nissan Navara) 2:14:25 ó, 2. Van Cauwenberge, Vyncke (belga, Nissan Navara) 2:17 másodperc hátrány, 3. Novickij, Evtehov (ukrán, G-Force Proto) 3:29 mp h., 4. Fazekas, Maurer (BMW) 5:53 mp h., 5. Szalay, Lukács (Opel) 6:19 mp h.