Fazekasék harmadikak lettek az Italian Baján

2010.03.21. 16:07

A harmadik helyen zárt a Fazekas Károly, Maurer Péter páros az Italian Baja elnevezésű olaszországi tereprali viadalon. A másik versenyben maradt magyar egység, Szalay Balázs és Lukács József az ötödik lett a negyven versenyautót számláló mezőnyben. A sorozat idei harmadik futamának vasárnapi befejezőnapján kétszer teljesítették a résztvevők a 65 kilométeres pályát, győzött a lengyel Krzysztof Holowczyc az ukrán Bogdan Novickij előtt.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, nem számítottunk erre az eredményre. Tulajdonképpen azért jöttünk el erre a versenyre, hogy összeszokjunk az új navigátorommal és bemelegítsünk a jövő héten rajtoló magyar bajnokságra. Végig nagyon jól éreztük magunkat, az autó tökéletesen működött, élveztük a hétvége minden percét” - nyilatkozta Fazekas Károly. A Baja Kupa következő állomása a júliusi Baja Espana, augusztus utolsó hétvégéjén pedig Magyarországra, Inárcsra látogat el a mezőny.

Eredmények: 1. Holowczyc, Fortin (lengyel, belga, Nissan Navara) 3:40:01, 2. Novickij, Jevtehov (ukrán, G-Force Proto) 3:49 perc hátrány, 3. Fazekas, Maurer (BMW) 6:44 p h., ...5. Szalay, Lukács (Opel) 7:54 p h.