Texasban meghalt egy magyar ejtőernyős

2010.03.26. 09:35 Módosítva: 2010.03.26. 09:39
Az ernyője kinyílt, de összecsuklott, egy társasház tetejére zuhant. A férfi a becsapódást még túlélte, de sérüléseibe belehalt.

Halálos balesetet szenvedett egy magyar ejtőernyős Texasban. A 35 éves férfi, aki az ugrásokat szervező cég alkalmazottjaként a tandemugrásokat végrehajtó ejtőernyősöket fotózta, egy társasház tetejére zuhant.

Nevét nem közölték, magyar állampolgár volt és egy texasi ejtőernyős cégnek dolgozott.

Az ejtőernyősök nagyjából 4500 méterről ugrottak, Port Aransas tengerparti településen kellett volna földet érniük. Szemtanúk elmondták: a férfi ernyője kinyílt, de összecsuklott, a szél megforgatta és a háztetőre zuhant.

A szövetségi légi közlekedési hatóság (FAA) szóvivője azt mondta, hogy az áldozat, aki tapasztalt ejtőernyős volt, a becsapódást túlélte ugyan, a zuhanás után a tetőn fekve kézjelekkel még kommunikált társaival, de később sérüléseibe belehalt. A csoport többi tagja épségben ért földet, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Munkáltatója, a texasi Sky Dive Atlas a szóvivője állítja, magyar alkalmazottjuk tapasztalt, képzett ejtőernyős volt, már több mint tízezer ugrást hajtott végre.