Igaly Diána az idén sem versenyez

2010.04.02. 13:32

Igaly Diána, Athén skeetlövő olimpiai bajnoka lőtér- és egészségügyi gondjai miatt - a tavalyi évhez hasonlóan - az idén sem versenyez, de bízik benne, hogy 2011-től minden feltétel adott lesz a nyugodt, eredményes munkához.

„Visszavonultam erre az évre - nyilatkozta az MTI-nek az ötkarikás arany- és bronzérme (2000, Sydney) mellett két világbajnoki győzelemmel büszkélkedő koronglövő. - A lőtér ügye még mindig függőben van, s ugyan van már egy konkrét terület, amit kinéztünk, s biztatóak az azzal kapcsolatos tárgyalások, ám sajnos még mindig nem sikerült véglegesen rendezni a kérdést. Az elmúlt évek nagyon megterhelőek voltak, rengeteg volt a nyomás, a stressz rajtam, és ezt az egészségem bánta. Nincs komoly baj, de most szükségem van egy nyugodt évre, hogy minden szempontból rendbe jöjjek.”

A 45 éves sportlövő sem a lőtér még mindig rendezetlen ügyével, sem az egészségi állapotával kapcsolatban nem akart részletekbe bocsátkozni, azt ugyanakkor jelezte, hogy teljesen nem szakad el idén sem a lövészettől.

„Tudok tréningezni Tatabányán, s most, hogy itt a jó idő, Sarlóspusztára is el tudok majd menni, azaz edzegetek, azonban azt nem merném állítani, hogy Londonban ott leszek majd az olimpián. Peking előtt éppen elég zaklatott volt a felkészülésem, nekem ez újra nem fér bele, s ha minden meg is oldódik idén, lehet, hogy kevés lesz már az idő a 2012-es játékokig” - vázolta kilátásait Igaly.

A magyar sportlövészet hetedik olimpiai aranyát megszerző Igaly hosszabb távra tekint, s akkor sem esik kétségbe, ha a londoni olimpiáról lemarad:

„Az én sportágam nem korfüggő, ezért azt gondolom, ha a londonira nem is, az azt követő ötkarikás játékokra fel tudok majd készülni rendesen.”