Kap gólt a Bayern, de továbbjut

2010.04.07. 14:31 Módosítva: 2010.04.07. 14:31

Miután kedden bejött, hogy lesz négy gól a Barcelona-Arsenal, és a sugallatunk is helyes volt, miszerint a CSZKA nem lő gólt az Internek, nem bátorodtunk fel. A BL-ben ugyanis minden kiszámíthatatlan, félve persze most is tippelünk: a Bayern továbbjut, de kap gólt.

Manchester United – Bayern München
Old Trafford, Manchester; 2010.04.07, 20:45
Múlt héten: Bayern München 2-1 Manchester

Még mindig Wayne Rooney az örök téma. A Chelsea a hétvégén megmutatta, hogyan kell megverni a Manchestert saját pályáján, ha nem játszik legjobb csatára. Rooney-ért biztosan kettőzött erővel fog küzdeni a MU, de most látszik igazán: az alapjáték legfontosabb eleme hiányzik.

A Bayern ráadásként előnyben érkezik, így nyernie sem kell a továbbjutásért. A Bayern idén eddig többször igazolta, lelkileg rendkívül erős, hiszen a Juventus ellen valamint a Schalke ellen kétszer is győzelmi kényszerben volt, és a tét inkább hozzátett a játékhoz, mintsem elvett belőle.

A német sajtóban rendre visszatérő frázis, hogy Oliccsal a gólok és az eredményesség is visszatért, és most érződik igazán, mennyire fontos volt az a gól a hajrában. Olic gólja most 3,6-szeres pénzt ér.

A két legfontosabb játékosnak azonban természetesen a két szélsőt, Robbent valamint Riberyt tartják. Előbbi még nem veszített a MU ellen. Ribery azért lehet kulcsfigura, mert neki Gary Neville-lel szemben kell párharcokat nyernie. Ferguson vélhetően csak viccből mondta, hogy a francia nem gyorsabb hátvédjénél, vagy így akarja a 35 éves védő önbizalmát feltornászni, aki nyilván maga is érzi, bajba kerülhet, ha futnia kell.

A Manchester enyhe favorit nemcsak a hazai győzelemre, de a továbbjutásra is, ehhez azonban Berbatovnak fel kellene gyorsulnia – legalább jól kiszolgálnia a felfutókat -, vagy a középpályásoktól (Scholes, Fletcher, Valencia) kellene valami extra.

A Manchester eddig az elmúlt napok legfontosabb meccseit vereséggel tudta le – hét győztes meccs után kétszer kaptak ki -, és sokan már látják maguk előtt, a történelem miként ismétli önmagát, és 2001 után ismét kettős győzelemmel megy tovább a német csapat.

A Bayern kontrázni fog, ha csak nem kap egy gyors gólt. És valahogy arra tennénk, hogy az első 25 percben nem kapnak gólt. Ha pedig netán az első félidőt is kihúznák – ennek oddsa: 1,7 -, a másodikra még nagyobb önbizalommal mehetnének.

Gyanítható viszont, hogy a sérüléssel bajlódó van Buytennel és Demichelisszel felálló védelem nem hozza le a meccset kapott gól nélkül. A bajnokságban tavasszal mindössze kétszer nulláztak (Hoffenheim, Hamburg). A BL-ben a Haifa ellen nem kaptak gólt – az izraeli csapat úgy esett ki, hogy nem rúgott -, a Juventus ellen is van egy hazai 0-0, de nem ez a jellemző.

Hosszabbítás is lehet - az idei szezonban még nem volt -, de nem valószínű, mert a Bayern még nem kapott ki Manchesterben, és háromra építenék ezt a sorozatot.

Később gondultunk csak bele: ha a MU kiesik, nem lesz a négy közt angol. Tavaly három volt.

Girondins de Bordeaux – Olympique Lyon
Stade Jacques Chaban-Delmas, Bordeaux; 2010.04.07, 20:45
Múlt héten: Lyon 3-1 Bordeaux

A Bordeaux hullámvölgyben van, a hétvégén a Nancy is hazai pályán verte, de hazai pályán még nem veszített pontot a Bajnokok Ligájában. És hát hány olyan csapatot láttunk, amelyik a bajnokságban szenved, a BL_ben viszont szárnyal. Kétszeres pénzt fizet amúgy, ha megtartja jó szokását.

A hazai csapat esélyeit ugrásszerűen növeli, hogy Lisandro Lopez mellett Govuo sem játszhat eltiltása miatt. A Bordeaux-nak az első pillanattól támadnia kell, és a kétgólos hátrányából nem ártana egyet már az első félidőben ledolgoznia. Érdemes tehát megfontolni: úgy nyerik meg a meccset, hogy már az első félidőben vezetnek.

Samak és Gourcuff lesz a két meghatározója a sikernek, utóbbi pontrúgásai is nagyon veszélyesek. Bár az előrehúzódó védőkre - például Ciani - is illik odafigyelni. Előbbi gólja 2,4-szeres, utóbbié 3,6-szoros pénzt ér.

„A Lyon nagyon motivált lesz, de rajtunk múlik, mennyire tudjuk irányítani a játékot” – adta ki a jelszót Laurent Blanc edző.

Amikor a Lyon halomra nyerte a bajnoskágokat nem tudott a BL-ben a négy közé jutni, most gyengébb csapattal sikerülhet. itt azonban nem zárjuk ki, hogy hosszabbítás lesz.