Jól kezdtek a kötöttfogásúak a birkózó Eb-n

2010.04.17. 13:22

Módos Péter, Lőrincz Tamás és Bácsi Péter is győzelemmel mutatkozott be a bakui birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A kötöttfogásúak küzdelmeinek nyitónapján a pénteki sorsolás alapján a két korábbi Eb-győztesnek, a 66 kg-ban érdekelt Lőrincznek és a 74 kg-ban szereplő Bácsinak is már a nyolcaddöntőbe kerülésért szőnyegre kellett lépnie, a selejtező azonban egyiküknek sem okozott problémát.

Lőrincz a finn Tero Velima:kit, Bácsi pedig az izraeli Ilja Safrant győzte le könnyedén, két menetben. Előbbi már a nyolcaddöntőjén is eredményesen túlvan, miután hasonlóan könnyed győzelmet aratott, mint egy körrel korábban: újabb áldozata a görög Gievgeni Pentorec volt (6-0, 1-0).

Az Európa-bajnoki bronzérmes Módos (55 kg) a nyolcaddöntőben kezdett, ahol a török Rüstem Hammet várt rá. A fiatal magyar az esélyeknek megfelelően magabiztosan birkózott, és két menetben nyert, így készülhet a negyeddöntőre. A nap negyedik magyar szereplője, Komáromi Ede szintén a nyolc közé kerülésért vívja majd első mérkőzését a román Eusebiu Diaconu ellen.