Gyöngyi
4 °C
13 °C

Közel ezren indulnak az aerobik ob-n

2010.04.22. 12:13

Harminckét egyesület csaknem ezer versenyzője vesz részt a hétvégén Debrecenben az aerobikosok országos bajnokságán, amely egyben az utolsó válogatóverseny is a nyári, franciaországi világbajnokságra. A szombati első napon a profik, vasárnap pedig az amatőrök mérik össze tudásukat a Hódos Imre Sportcsarnokban.

Kovácsné Laurinyecz Júlia, a társszervező debreceni Flex HD Aerobic Sportegyesület elnöke a verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a szombati válogatón négy korcsoportban, s korcsoportonként négy számban rendeznek versenyeket. A vb-n kategóriánként legfeljebb két-két versenyző, illetve csoport és trió vehet részt. A kvalifikáció pedig a korábbi Magyar Kupa, illetve az ob eredményeinek összesítése alapján dől el.

A világbajnokságra kvalifikációt szerzők a vb előtt még a portugáliai és az olaszországi Világkupa-viadalokon is részt vesznek. Néhány napig kérdéses volt, mostanra azonban biztossá vált, hogy mindenki, aki számít, ott lehet majd a debreceni ob-n, mivel az európai légtérzár miatt a tokiói Vk-n szerepelt, s egy időre a japán fővárosban rekedt sportolók is időben hazaérkeznek. A debreceni klub a két nap során mind a 30 számban indít versenyzőt, az egyesület legnagyobb reménysége Hegyi Dóra, akitől egyéniben vb-részvételt és kimagasló szereplést remélnek.