Ungvári és Csernoviczki elődöntős a cselgáncs Eb-n

2010.04.22. 13:49

Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe, míg Karakas Hedvig a vigaszágon folytatja szereplését a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. A 66 kg-ban címvédő Ungvári második mérkőzésén, Dan Gheorghe Fasie ellen is három percet töltött csak a tatamin: kétszer megintették ugyan - így a román jukóhoz jutott -, ám ezután az MTK-Erzsébetváros dzsúdósa brutális karfeszítést alkalmazott ellenfelén, aki azonnal lekopogta az akciót. A 30 éves magyar a négy között a szlovén Rok Draksiccsal találkozik.

A legkisebb súlyú hölgyeknél (48 kg) Csernoviczki Éva az ugyancsak Eb-ezüstérmes Valentina Moscattal szállt szembe, aki 1:38 perc elteltével vazaarit érően vitte földre őt. A tatabányai versenyző azonnal megkezdte a felzárkózást: az olasz három intésére nemsokára ő is vazaarit kapott, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ennek harmadik percében a bírók - rövid tanácskozás után - negyedszer is megintették Moscattot, így Csernoviczki került az elődöntőbe, ahol az orosz Ljudmila Bogdanova vár rá.

Karakas Hedvignek (57) kevesebb szerencséje volt a ráadással: miután a rendes játékidőben sikeresen kibújt a hazai közönség támogatását élvező Sabrina Filzmoser leszorításából, értékelhető akció nélkül ért véget az öt perc. A túlórában újabb négy perc telt el meddő tusakodással, mígnem a szintén vb-harmadik osztrák egy vitatható dobást mutatott be. A bírók videós visszajátszást kértek, melynek alapján Filzmosert hirdették ki győztesnek. Karakas így a bronzéremig tartó vigaszágon bizonyíthat.