Overdose május 9-én Németországban fut

2010.04.26. 09:39
Az ötéves telivér a 8000 euró összdíjazású, 1000 méteres, egyenes versenyen tér vissza egyéves sérüléséből.

Mikóczy Zoltán, Overdose gazdája a ló menedzsmentjével közösen úgy döntött, az ötéves telivér egy 1000 méteres futamban kezdi a szezont, benevezték az ilyen távra kiírt május 9-i, hoppegarteni versenyre.

Overdose-t a Berlin melletti pályán az a Christophe Soumillon lovagolja, akivel tavaly emlékezetes győzelmet aratott a Kincsem Parkban, írja a PannoniaOverdose.hu.

A verseny összdíjazása nem túl magas, 8000 euró, ennél fontosabb, hogy Overdose számára előnyös távon, megfelelő talajú, kanyar nélküli pályán kezd, és nem azonnal a legjobbakkal, hiszen már több mint egy éve nem futott. Ha a szakemberek úgy ítélik meg, a ló felkészítése nem éri el addig a kívánt szintet, akár a verseny reggelén is visszavonhatják a nevezését, amit természetesen nélküle is megrendeznek.

Mikóczy Zoltán elmondta, két másik élvonalbeli, magyar tréningben lévő sprinter is indul a versenyen – egyikük Overdose istállótársa – mert az ő szereplésükön keresztül tudják a legjobban lemérni Overdose formáját. A további ellenfelek csak később válnak ismertté, mert a versenyre a nevezés csupán kedd délben zárul.