Középhátvéd ilyen gólt nem rúghat

2010.04.30. 08:32

Zseniális győztes gólt rúgott a Barca-Inter BL-elődöntőn a középhátvéd Gerard Piqué, de találata háttérbe szorult, mert az olaszok jutottak tovább.

Nemigen látni pedig hasonlót még a legnagyobb csatárfenoménektől sem, ilyen pimasz visszacsellel kapust és védőt egyszerre elküldeni világklasszis mutatvány.

Piqué csak vészhelyzetben jöhet előre, a 3-1-es első meccsen az utolsó negyedórát töltötte fönt, akkor is csak ő került ziccerbe, de túlcselezte. Szerdán újra a hajrára küldte fel Pep Guardiola edző, újra ő lett a legveszélyesebb támadó, és már be is talált.

Nem csak hatalmas termetéhez képest ügyes, mindent tud, amit egy csatárnak tudnia kell, valószínűleg fizikuma miatt láttak jobbnak hátraküldeni. Sir Alex Ferguson keze alatt sokat fejlődött a Manchester Unitedben, de a tavalyi BL-döntőig nem volt világklasszis védő, benne volt egy-egy hiba meccsenként. Ott viszont tökéletesen játszott, azóta szinte egy rossz mozdulata nem volt.

Az Inter ellen kiderült, mégis pocsékba megy, aki ilyen gólt tud rúgni, annak nem szabad csak védekeznie, tehetsége rengeteg gólt hozhatna a Barcelonának.